Husbil

Dans 31.1–2.2

Boka Biljetter

Husbil

PREMIÄR FÖR EN NY ABSURD FÖRESTÄLLNING MED MATTIAS FRANSSON OCH KRISTIINA VIIALA!

Vi får vara med när den lilla gruppen bestående av Leiv och Hoon försöker förstå om man är en flock, en samling eller bara två personer inomhus. Det hela utvecklar sig snabbt till en orgie i världsfrånvändhet och historieförfalskning.

I geografisk och personlig förvirring drömmer man om en värld långt tillbaka i den mänskliga evolutionen. Man drömmer om öppen terräng och frånvaron av mellanmänskligt våld..

Man vill fortplanta sig med växter och göra sig attraktiv inför djur. Man vill färdas på snön snabbare än en maskin. Man vill ha hår som växer ner över munnen. Man vill till Papau Nya Guinea. Man vill ha kaninarmar och ögon som paddor skulle uppskatta. Men mest letar man efter det där lugnet som fanns innan vi levde som bofasta

Husbil är ett samarbete mellan Mattias Fransson, medlem i humorgruppen Klungan, samt dansaren och scenkonstnären Kristiina Viiala som sågs senast på NorrlandsOperan i Gunilla Heilborns föreställning This is not a love story under MADE-festivalen 2011. Viiala/Fransson visade sin första gemensamma föreställning Kunskapsluckan på NorrlandsOperan 2010.  

Inför arbetet med Husbil har de rest runt i en husbil i Estland och Västerbotten för att samla material till föreställningen.

Husbil är en samproduktion mellan NorrlandsOperan och Volyo kulturförening som ett led i en satsning på koreografer och scenkonstnärer med rötter i Västerbotten.

Text, rörelse, på scen: Viiala/Fransson
Scenograf: Frederic Eklöf
Ljusdesigner: Johan Sundén
Regi: Jens Sjögren, Viiala/Fransson
Musik: Kristiina Viiala
Foto: Mårten Nilsson
Snickare: Niklas Rudolfsson och Joar Sandström

Tack till: Ingegärd Eklöf, Anna Eliasson och Ögonblicksteatern

Samproduktion: NorrlandsOperan och Volyo kulturförening.


Med stöd av Konstnärsnämnden, Dansens Hus och Statens kulturråd.

viialafransson.n.nu