Norrdans med Naharin & Noone

Dans 25.4

Boka Biljetter

Norrdans med Naharin & Noone

MODERN DANS, FOLKMUSIK OCH SINNLIGA UTTRYCK I EN SKÖN MIX.

Två koreografer med imponerande resuméer står för varsin akt i en föreställning där Norrdans bjuder på fysiskt krävande och känslomässigt engagerande dans.

Se smakprov på båda här!

Först ser vi Two Duos & Two Trios koreograferad av Ohad Naharin, som anses vara en av de mest betydande koreograferna av modern dans. Han är konstnärlig ledare för Batsheva Dance Company och har skapat ett flertal uppmärksammade koreografier som berört både dansare och publik världen över. Naharin har bland annat utvecklat ett eget rörelsespråk som kallas Gaga, vilket bygger på medvetenhet om den egna kroppen och upplevelsen av njutning i rörelsen.

Two Duos & Two Trios innehåller följande koreografier:
Trio Mabul (1 man/2 kvinnor)
Duet Mabul (1 man/1 kvinna)
Park (3 män)
Bo/ero (2 kvinnor)

"Charmig och skämtsam kärlekssaga, träffsäker drift och slagkraftig appell."
Läs hela recensionen på nummer.se

"Så jag vill ge Naharin en femma. För skönhetsupplevelsen, den rytmiska, dansanta koreografin och för det nyskapande rörelsespråket."
Läs hela recensionen på Sveriges Radio Nyheter P4 Västernorrland 

Beautiful Beast av Thomas Noone är ett samspel mellan modern dans och nordisk folkmusik i en spännande blandning. Engelsmannen Noone arbetade för flera kompanier i Europa innan han flyttade till Barcelona och startade sitt eget komapni, Thomas Noone Dance. Som alltid med Noone präglas koreografin av ett spännande rörelsespråk som spränger estetikens ramar, vågar vara abstrakt och skapar nya uttryck. Världsmusikgruppen Gjallarhorn spelar live på scenen.

"Ett vackert sagospel med en massa dimensioner. [...] Det går inte att förutse vad någon ska göra men jag tänker 'Jaha, vad smart' när det väl sker."
Läs hela recensionen på Sveriges Radio Kulturnytt 

Koreografi: Ohad Naharin/Thomas Noone
Kostym: Rakefet Levi/Anton Hörnfeldt
Ljusdesign: Avi Yona Bueno/Peter Lundin
Instudering: Yoshifumi Inao (Naharin)
Musik: Gjallarhorn (Noone)
Dansare: Stacey Aung, Fanny Barroquére, Toby Fitzgibbons, Anna Jirmanova, David Nondorf, Javier Perez, Kristian Refslund, Leila Verlinden
Produktion: Norrdans/Scenkonstbolaget