River Stories

Ett av de mest karaktäristiska inslagen i det västerbottniska landskapet är de älvar som rinner från fjällen i väst till havet i öst. River Stories är en serie föreställningar, projekt och evenemang som tar sin utgångspunkt i älvarna och dess betydelse för utvecklingen av Västerbotten och dess kultur.

Föreställningarna turnerar i länet och visa hur älvarna varit och är en källa till energi, hur de agerar kommunikationsleder för människor, timmer och mat, och hur de tjänar som rekreationsplatser för människor som behöver koppla av. Norrlandsoperan håller i projektet, med mål att bland annat öka både det regionala engagemanget och lokala aktörers aktiviteter och samverkan.

River Stories är även tänkt att skapa, regenerera och stärka arrangörer av kulturevenemang i Västerbotten. Projektet ska skapa spelplatser i regionen och bana väg för turnéslingor för det lokala utbudet.


RIVER STORIES ÄR EN DEL AV:

Umea2014

MED STÖD AV:

Logo_RVB_RGB_SVV

På gång just nu!

CRESCENDO
lördag 31 maj kl 15.00 & 19.00
NOLIA, Umeå

CRESCENDO_webb_1200_560

Crescendo 2014 är en mäktig föreställning där jazz, folkmusik, dynamiska rytmer och klassiskt orkesterarrangemang byggs på svenska och norska traditioner. Lördagen den 31 maj uppträder över 450 musiker, körsångare och dansare på Nolia tillsammans med Jonas Knutsson Band.

Läs mer här och här.

HEMVÄNDARNA
Västerbotten har en stark tradition inom dansen. Många fantastiska begåvningar har fostrats och utvecklats i västerbottnisk mylla. Ett antal koreografer/dansare med ett ursprung i Västerbotten kommer att återvända under 2014.

Viktoria Andersson återvänder tillsammans med Gulia Franceschini för en residensperiod i Saxnäs 3–27.5 2014.

Läs mer om deras föreställning Två och om de andra hemvändarna här.

Viktoria