Startskott Vasa

Konsert 30.1–31.1

Startskott Vasa - BRO med Cleo & Sabina Ddumba

I Vasa genomför vi ett startskott torsdag den 30 januari på kulturskafferiet RITZ i samarbete med Korsholms musikfestspel och Vasa Stad.

Artister är BRO (Bothnia Rhythm Orchestra) som är en ny konstellation bestående av musiker från Öster- och Västerbotten och hade sin första konsert i samband med Länskulturdagarna i Lycksele.

Liksom då samarbetar dom nu med sångerskorna och rapparna Nathalie Missaoui, alias Cleo, och Sabina Ddumba. På fredag 31 januari tar de färjan över till Umeå för att delta i kulturhuvudstadsårets invigningshelg och festivalen Midvinter Jazz i Studion på Umeå Folkets hus. Under dagen genomförs också en skolkonsert i samarbete med Midgårdsskolan.

BILJETTER & INFOMATION

30.1 Vasa: Konsert
Kulturskafferiet Ritz
Biljetter på StudioTicket, samt Netticket.fi
För info om biljetter och program kontakta Peter Nordwall peter_nordwall@yahoo.se

31.1 Midvinter Jazz, Studion Umeå Folkets hus
Folkets hus, Studion kl 21.30. Biljetter via Biljettcentrum
För info om biljetter kontakta Biljettcentrum: telefon 090-13 31 80, info@biljettcentrum.com. En del av Midvinter Jazz. För fullständigt program umeajazzstudio.se

River Stories
Med kulturhuvudstadsåret som utgångspunkt har NorrlandsOperan tagit avstamp för att förstärka och vidareutveckla samarbetet i regionen med våra musikkollegor i grannlänen. Genom regionala startskott skapar vi inledning av och delaktighet i Invigningshelgen.


River Stories inspiration är hämtad från älvarna och dess betydelse för utvecklingen av våra kulturella aktiviteter. Under 2014 ska River Stories skapa ett sammanhållet regionalt kulturprogram och en serie av projekt, föreställningar och evenemang som turnerar i länet. NorrlandsOperan håller i projektet, med mål att bland annat öka både det regionala engagemanget och lokala aktörers aktiviteter och samverkan.