Umeå Jazzfestival

Festival 21.10–26.10

Köp

Umeå Jazzfestival

Umeå Jazzfestival fortsätter att locka till sig de främsta av världens jazz- och improvisationsmusiker. Och naturligtvis läggs ett särskilt fokus på artister från Europa under Umeås kulturhuvudstadsår 2014.

Den 47:e upplagan av festivalen är fortfarande en stark och vital spelplats för konstnärligt utveckling. Vi fortsätter att laborera  med kärnvärden som tradition, kreativitet, nyfikenhet och tillgänglighet i vår strävan att erbjuda en konstnärlig utmanande mötesplats. 

Gemensam nämnare för alla som intar våra scener är stark passion och stor skaparlust. I kraftfältet mellan de unga okända artisterna, de erfarna improvisationskonstnärerna, de smala  uttrycken och välkända låtarna skapas de unika och minnesvärda upplevelserna. Djupa försänkningar i olika delar av traditionens rotsystem och vår tids närhet till alla kontinenter är viktiga utgångspunkter som formar festivalens konstnärliga vision och som berikar festivalpalettens färger och motiv.

Min förhoppning är också att festivalen ska fylla en viktig funktion för den unga jazzscenen som här möter ny musik och nya inspiratörer. Som vanligt satsar vi på en seminarie- och workshopsserie med fokus på improvisationsmusikens återväxt och förnyelse i fråga om idéer, form och uttryck. Och vad som är och inte är jazz funderar jag inte längre så mycket på.

Följ programarbetet på vår hemsida www.umeajazzfestival.se där vi efterhand presenterar årets program och artister, biljettinformation och annat. 

Välkommen till Umeå Jazzfestival 2014!
/Lennart Strömbäck, konstnärlig ledare


Följ festivalen på: www.umeajazzfestival.se

Delta i sociala medier med #umeajazzfestival