”Capriolis egen chorus line”

SvD skriver kort om aktuell scenkonst i vår och berättar där om A Line_Up som har premiär här på NorrlandsOperan senare i vår:

Musikal är det sista man associerar med Cristina Capriolis konstnärskap. Men den intellektuella koreografen finner intressanta kopplingar till vår tid när hon med utgångspunkt från ”A chorus line” låter en rad mycket olika dansare rada upp sig för att få sjunga och dansa fram sina drömmar och rädslor.

Den på sin tid banbrytande musikalens dramaturgi har ju blivit legio på scenen, medan tv-mediet excellerar i olika tävlingsprogram. Originalet ger nu plats åt underhållning som dansar i takt med vår tids koreografi.

”Trots att jag är kritisk mot all ’underhållning’ i form av snabb konsumtion, konventionella narrativ, stereotyper och sentimentalt glitter, förundras jag över musikalens underhållningskraft”, säger Cristina Caprioli.

Premiär på Norrlandsoperan den 26 april.

Läs hela artikeln på SvD

Dela: