”Passionerad musikal tar plats på operascen”

”Stora känslor och smäktande duetter. För första gången på sju år sätter Norrlandsoperan upp en musikal; Stephen Sondheims rosade Passion”.

 

2010 satte Norrlandsoperan upp Leonard Bernsteins version av Romeo och Julia; ”West side story” med Staffan Aspegren som regissör och Fredrik ”Benke” Rydman som koreograf. Sju år senare har det blivit dags för ännu en modern musikalklassiker; Stephen Sondheims ”Passion” från 1994.

Sondheim, en av musikalvärldens verkligt stora namn med klassiker som ovan nämnda ”West side story” (sångtexterna) och ”Sweeney Todd” (text och musik) på cv:et, har baserat sitt verk på Ettore Scolas film ”Kärlekspassionen” som utspelar sig på en militärförläggning i 1860-talets Italien. Läs hela artikeln på folkbladet.nu 

Dela: