”Så blir nya operan”

Nu är det klart hur Norrlandsoperan i Umeå kommer att förändras

Sedan förra våren har Umeå kommun byggt om bakom kulisserna på Norrlandsoperan. Detta för att förbättra arbetsmiljö och scenteknik i lokalerna. De lokaler som åtgärdats är teatern, Blackbox, konsertsalen, monteringshallen och attributmakeriet. Nu fortsätter arbetet med kostymateljén och anpassningar av de publika ytorna. En ny entré kommer att byggas med plats för reception och biljettförsäljning.

– Den nya entrén friger mer plats för kostymtillverkning på övervåningen, säger Erik Nilsson, byggprojektledare, i ett pressmeddelande.

Delar av vändplanen utanför Norrlandsoperan kommer att tas i anspråk under byggarbetet. Parkeringarna för rörelsehindrade kommer att flyttas temporärt, hänvisningsskyltar kommer att visa tillfällig placering.

Inga byggarbeten kommer att ske under kvällstid då Norrlandsoperan har föreställningar.

Läs hela artikeln och se bilder på VK.SE

Dela: