”NorrlandsOperans musiker på turné i länet”

En brass-sextett ur Norrlandsoperans Symfoniorkester spelar Majas Alfabetssånger tillsammans med barn i länets olika skolor. Samtidigt drar fem av orkesterns andra blåsare också ut på turné och bjuder äldreboenden på musikaliska upplevelser dagtid och ger offentliga konserter kvällstid.

Programmet är både stort och blandat när Norrlandsoperans musikavdelning fortsätter sin turnévår. Bäbiskonserten och folkmusikgruppen Rims föreställningar i länet har nyligen avslutats och under vecka 11 packar en blåskvintett ur Norrlandsoperans Symfoniorkester sin repertoar och ger sig ut på vägarna. Skolturné-versionen av Majas Alfabetssånger drar samtidigt igång och storslagna körkonserten Stabat Mater tar plats på scenerna tillsammans med lokala körer och solister, med start 26 mars.

– Genom dessa innehållsmässigt skiftande konserter med olika målgrupper hoppas jag och musikerna nå ut till en stor del av Västerbottens invånare. Vår målsättning är att så många som möjligt ska få chansen att uppleva levande musicerande på nära håll – i sin egen kommun, säger Norrlandsoperan musikchef Elisabet Ljungar om vårens varierande turnéprogram.

Turnéperioden avrundas i slutet av april då Susanna Levonen och Peter Majanen tillsammans med pianisten Anders Persson framför evergreens, pop, musikal och visa runt om i Västerbotten i konserten Med ögon känsliga för grönt.

TILL PRESSMEDDELANDET

TURNÉPLAN
– Majas Alfabetssånger:
Skolturné i länet: Vännäsby 13.3, Vännäs 14.3, Bjurholm 15.3, Vilhelmina 16.3, Storuman 17.3, Skellefteå 20.3 & 21.3, Umeå 22.3–24.3.
Familjekonsert: Umeå, Norrlandsoperan 25.3. Elever i förskoleklass–åk 2 från Minervaskolan medverkar.

– Blåskvintett i Snösmältningen:
Nordmaling 16.3, Vindeln 17.3, Åsele 20.3, Dorotea 21.3, Vilhelmina 22.3, Storuman 23.3, Lycksele 24.3, Vännäs 28.3, Bjurholm 29.3, Sorsele 30.3, Skellefteå 5.4. LÄS MER.

– Stabat Mater:
Umeå, Norrlandsoperan 26.3, Stensele Kyrka 31.3, Vilhelmina kyrka 1.4.
Med korister ur Vilhelmina kyrkokör samt Mariakören i Stensele/ Storuman samt solisterna Susanna Levonen och Veronica Janunger-Sjöberg. LÄS MER.

– Med ögon känsliga för grönt:
Umeå, Norrlandsoperan 22.4, Storuman 24.4, Lycksele 25.4, Vilhelmina 26.4, Dorotea 27.4 och Åsele 28.4. LÄS MER.

 

Dela: