Rekryteringen klar: Anna Göransdotter Höög till Norrlandsoperan

Norrlandsoperan har rekryterat Blå Husets tidigare vd Anna Görandsdotter Höög som ny vice vd och administrativ chef. Anna Göransdotter Höög tillträder den 1 november 2017.

Anna Göransdotter Höög efterträder Per Edlund som har arbetat på Norrlandsoperan sedan 2004. Som vd för Blå Huset har Anna Göransdotter Höög bland annat byggt upp verksamheterna Stora hotellet, U&Me och Gotthards krog och ansvarat för den familjeägda koncernens hotell, restauranger och konferensverksamhet. Tidigare har hon även arbetat med varumärket Väven och utvecklingen av samarbetet mellan kultursektorn och de kommersiella delarna i Väven, varit vd på reklambyrå, marknadsstrateg på Näringslivsservice Umeå kommun samt strateg på Umeå Fritid.

– Det är med glädje att efter en gedigen rekryteringsprocess kunna välkomna en så erfaren och respekterad person som Anna säger Kjell Englund som är vd och konstnärlig ledare för Norrlandsoperan. Anna Göransdotter Höög kommer med sina erfarenheter från för oss relevanta verksamheter bli ett starkt tillskott till ledningen för operan.

Vice vd och administrativ chef är ställföreträdare för vd i dennes frånvaro, chef för den administrativa avdelningen samt leder och planerar det ekonomiska arbetet. I ansvarsområdet ingår också övergripande fastighetsfrågor samt omvärldsbevakning i politiska och ekonomiska frågor.

– Få verksamheter i Umeå har som Norrlandsoperan över tid positionerat kulturstaden Umeå och bidragit till upplevelser som man berörs av och bär med sig länge, säger Anna Göransdotter Höög. Att få arbeta i en organisation med sådan kompetens, ambitioner och med ett så gediget program – för såväl stor som liten – är få förunnat. Jag ser verkligen fram emot att få sätta mig in i verksamheten, bli en del av teamet samt att tillsammans utveckla Norrlandsoperan mot dess vision och framtida mål.

Norrlandsoperan har även rekryterat Carina Milton som vd-assistent. Carina Milton kommer närmast från en tjänst vid Umeå kommuns närlingslivsservice.

Dela: