A Line_up

  • Dans

En fejkad musikal om jakten på uppmärksamhet

En skara dansare ställer sig på rad för att sjunga och dansa sina – och våra – drömmar och rädslor. Den klassiska musikalen A Chorus Line har plockats isär och blivit A Line_up – en fejkad musikal fylld av tralliga låtar, gripande berättelser och swag i otakt. Koreografen Cristina Caprioli ger plats för underhållning som dansar i takt med vår tids koreografi.

Information

Titel:
A Line_up
Längd:

Priser

Ordinarie:
190 kr
Student:
130 kr
Pensionär:
130 kr
Ungdom till och med 19 år:
60 kr
Scenpass:
150 kr
Medlem Riksteatern Västerbotten:
80 kr

Tidigare tillfällen

– Teatern Premiärmingel, musik och bubbel från kl 18.00. Introduktion kl 18.30
– Teatern, Introduktion kl 18.30 och publiksamtal efter föreställningen.

A Line_up tar avstamp i musikalen A Chorus Line som på flera sätt utmanade sin tids förväntningar på underhållning. I stället för att presentera en färdig dansshow, iscensattes uttagningen till föreställningen med en rad uppställda dansare som vill delta och slåss om jobbet. Detta som A Chorus Line så framgångsrikt och för första gången framställde, är en dramaturgi som idag dominerar så gott som samtliga representationsformer; från den så kallade finkulturen till det kommersiella överflödet, ända till trashkulturens ytterkant. I alla tävlingsprogram på tv och i sociala medier, inom design, konst, scenkonst och koreografi. Allt detta har tagits tillvara i A Line_up, men också förändrats till något annat.

Det här är en musikal som inte alls ser ut som en musikal och ändå är ett löfte om underhållning. Upplevelsen är fylld av tralliga låtar och gripande berättelser noggrant fantiserade av en skara fräcka röster som inte räds att luta och falla. Här möts vi av swag i otakt och en koreografi ensam i sitt slag som dansar för det mesta…

Welcome to the show!

Jag verkar inom vår tids koreografi, och är fascinerad av musikalgenren. Och trots att jag är kritisk mot all ”underhållning” i form av snabb konsumtion, konventionella narrativ, stereotyper och sentimentalt glitter, förundras jag över musikalens underhållningskraft. Särskilt intresserad är jag av 70-talets banbrytande musikal, A Chorus Line, en av musikalhistoriens mest långlivade och framgångsrika produktioner.

Cristina Caprioli, Koreograf

Dela: