A Line_up

  • Dans

Drömmar och rädslor i jakten på uppmärksamhet

A Line_up är en omgjord musikal och en berättelse om jakten efter uppmärksamhet. Cristina Capriolis föreställning är fylld med svängiga rörelser och tralliga låtar där en skara dansare ställer sig på en rad för att få sjunga och dansa sina (och våra) drömmar och rädslor.

Information

Titel:
A Line_up
Längd:

Priser

Ordinarie:
190 kr
Student:
130 kr
Pensionär:
130 kr
Ungdom till och med 19 år:
60 kr
Scenpass:
150 kr

Tid och datum

– Teatern Introduktion kl 18.30
– Teatern, Introduktion kl 18.30 och publiksamtal efter föreställningen.

A Line_up tar avstamp i musikalen A Chorus Line som på flera sätt utmanade sin tids förväntningar på underhållning. I stället för att presentera en färdig dansshow, iscensattes uttagningen till föreställningen med en rad uppställda dansare som vill delta och slåss om jobbet. Detta som A Chorus Line så framgångsrikt och för första gången framställde, är en dramaturgi som idag dominerar så gott som samtliga representationsformer; från den så kallade finkulturen till det kommersiella överflödet, ända till trashkulturens ytterkant. I alla tävlingsprogram på tv och i sociala medier, inom design, konst, scenkonst och koreografi. Allt detta har tagits tillvara i A Line_up, men också förändrats till något annat. Originalföreställningen lämnar nu scenen och ger plats åt en underhållning som dansar i takt med vår tids koreografi.

Jag verkar inom vår tids koreografi, och är fascinerad av musikalgenren. Och trots att jag är kritisk mot all ”underhållning” i form av snabb konsumtion, konventionella narrativ, stereotyper och sentimentalt glitter, förundras jag över musikalens underhållningskraft. Särskilt intresserad är jag av 70-talets banbrytande musikal, A Chorus Line, en av musikalhistoriens mest långlivade och framgångsrika produktioner.

Cristina Caprioli, Koreograf

 

 

Dela: