BACCHAE – PRELUDE TO A PURGE

Dansen som verktyg i kampen mellan Apollo och Dionysos

Information

Titel:
BACCHAE – PRELUDE TO A PURGE
Längd:

Priser

Ordinarie:
210 kr
Student:
130 kr
Ungdom till och med 19 år:
60 kr
Pensionär:
130 kr
Scenpass:
150 kr

Tid och datum

– Teatern OBS: Dansmingel från kl 18.00

Marlene Monteiro Freitas från Kap Verde anses vara en av de mest talangfulla koreograferna i sin generation och en av de mest efterfrågade scenkonstnärerna i Europa. I hennes senaste verk Bacchae -Prelude to a Purge leder hon ut publiken i en strid mellan Apollo och Dionysos, mellan förnuft och intuition, mellan individen och dess självförnekelse.

Bacchae – Prelude to a Purge är en orgie av färg och rörelse som tar med publiken på en resa genom motsägelsefulla händelseförlopp, karaktärer under ständig förvandling, social status på fall och en mänsklig tro som ständigt utsätts för prövningar. Dansen, musiken och mysteriet är den röda tråden när 8 dansare och 5 trumpetare ger oss en upplevelse vi sent ska glömma!

Föreställningen är en tolkning av Backanterna den grekiska tragedin skriven av Euripides, författaren bakom verk som Medea och ElektraEuripides reser genom delirium, irrationalitet, hysteri och galenskap, från illusion till blindhet och vidare till uppenbarelser. Såväl det vildsinta, som längtan efter lugn uttrycks i hans författarskap.

Marlene Monteiro Freitas föddes på Kap Verde och utbildade sig till dansare och koreograf i Belgien och Portugal. Hon är nu baserad i Lissabon, där hon var med och startade produktionsplattformen P.OR.K.

 

 

 

Dela: