Everything Remains

En intim berättelse om kroppens utmattning

Information

Titel:
Everything Remains
Längd:

Priser

Ordinarie:
210 kr
Student:
130 kr
Ungdom till och med 19 år:
60 kr
Pensionär:
130 kr
Scenpass:
150 kr

Tidigare tillfällen

– Black Box Samtal i B-salen efter föreställningen

En naken kropp är exponerad på en vit matta i ett mörkt rum. Sakta börjar kroppen röra sig och med långsamma gester bjuder den in publiken att möta dess historia.

Juli Apponens och Jon Skulbergs föreställning Everything Remains är den andra delen i en trilogi som undersöker den svaga kroppens potential. Det är en koreografi för en trött kropp. Ett minimalistisk och poetisk möte med en självbiografi av fysiska transformationer av kön och smärta och begränsningar. Juli Apponen används som ett readymade med sitt arkiv av minnen och erfarenhet. Allt material utgår från konkreta upplevelser som operationer, kronisk smärta och den fysiska kroppen som ett föränderligt och redigerbart material. Everything Remains är en reflektion över svaghet och en undersökning av potentialen i utmattning och begränsning. Hur beter vi oss när vi befinner oss i dessa tillstånd? Är en utmattad kropp en intressant kropp?

Samtal

I samband med föreställning arrangeras även samtal kring temat: Den egna kroppen som material – biografi och form.
Samtalet äger rum direkt efter föreställningen, i b-salen. Deltar i samtalet gör Birgit Berndt, Juli Apponen och Jon Skulberg. Samtalsledare är Sara LindqvistSamarrangörer är Umeå Teaterförening och Queerförvaltningen i Umeå. 

Dela: