Munspelmännen Jouko Kyhälä & Filip Jers

Familjeföreställning för alla åldrar

Information

Titel:
Munspelmännen Jouko Kyhälä & Filip Jers

Priser

Ordinarie:
80 kr
Ungdom till och med 19 år:
60 kr

Tid och datum

– B-salen

Två av Skandinaviens främsta munspelare, den ene svensk, den andre finsk bildar här en fascinerande powerduo med den ovanliga sättningen diverse munspel. Välkommen till en folkmusikföreställning för alla åldrar med munspelet i centrum.

Alla barn har säkert någon gång provat ett munspel. Många har också nöjt sig med det sirénliknande sound som uppstår om man om­ växlande suger och blåser i instrumentet. Men faktum är att det går att frambringa fantastisk musik på detta lilla musikinstrument. Två av Skandinaviens främsta munspelare, den ene svensk, den andre finsk bildar här en fascine­rande powerduo.

Jouko Kyhälä är den förste munspelare någonsin som tagit masterexamen vid Sibeliusakademien och Filip Jers har gjort en liknande karriär vid Kungliga Musikaliska Aka­demien med en masterexamen inom jazz som den enda svensk genom tiderna på munspel.

På turné i länet:
26.2 Vilhelmina, skolföreställning, 27.2 Storuman, skolföreställning, 28.2 Dorotea, skolföreställning, 1.3 Lycksele, skolföreställning, 2.3 Åsele, skolföreställning, 17.3 Skellefteå, offentlig föreställning, 18.3 Umeå, offentlig föreställning på Norrlandsoperan och 19.3 & 22.3 skolföreställning på skolor i Umeå.

 

 

Dela: