Våra musiker i närbild

Kammarmusikkonsert

I kammarmusikserien Våra musiker i närbild får du träffa musikerna i Norrlandsoperans Symfoniorkester på nära håll. Musikerna spelar i olika mindre konstellationer och bjuder på sina egna utvalda favoritstycken. Den här gången står Mozart & Beethoven på programmet.

Information

Titel:
Våra musiker i närbild

Priser

Ordinarie:
200 kr
Student:
120 kr
Ungdom till och med 19 år:
60 kr
Pensionär:
120 kr
Medlem i Kammarmusikföreningen:
100 kr

Tidigare tillfällen

– Konsertsalen

W. A Mozart, Oboekvartett F-dur
1780 reste Mozart till München för att fira karneval. Där återsåg han sin gode vän Friedrich Ramm, en oboist från Münchens operaorkester. Mozart skattade sin musikerkollega mycket högt och beslutade sig för att skriva en kvartett till honom. Verket ger oboisten stora möjligheter att visa sin virtuositet.

Det är ett av de mest underbara kammarmusikstycken som finns för oboister! Fascinationen är stor över Mozart, så mycket skönhet, humor och skicklighet. /Yui Ito, Oboe

Beethoven, Septett Ess-dur
Beethoven började skissa på sin septett 1799. Den uruppfördes 1800 och gavs ut 1802. Tonsättaren dedicerade verket till kejsarinnan Maria Theresa. Septetten blev snabbt ett av tonsättarens mest populära verk och den spreds i olika arrangemang och utgåvor. Alltjämt är det ett av den västerländska kammarmusikens paradnummer.

Beethovens septett spelade jag för första gången när jag just hade börjat på Musikhögskolan i Stockholm, jag var 19 år. Drygt tio år senare, när jag var ganska nyanställd på Norrlandsoperan, spelade jag den på en av dom mycket populära lördagskonserterna. Det ska bli jätteroligt att spela den igen! Det är ett väldigt bra stycke för en härlig kombination av instrument. /Annika Wallin, Fagott.

 

Musikchef Elisabet Ljungar presenterar verken och håller i direkt anslutning till konserten ett eftersnack.
Där får publiken tillfälle att prata med och ställa frågor till musikerna på ett avspänt sätt.

Våra musiker i närbild – Alltid lördagar. Alltid kl 15.00. Alltid eftersnack. Varmt välkommen!

Några av de medverkande musikerna:

Dela: