Weeping Willows

Weeping Willows möter Symfoniorkestern

Personligt och storslaget. Norrlandsoperans Symfoniorkester möter Weeping Willows i en konsert som blandar gamla klassiker med helt nytt material. Det populära bandet firar sin 20 år långa karriär med en stor Sverigeturné.

Information

Titel:
Weeping Willows
Längd:

Priser

Ordinarie:
450 kr
Student:
300 kr
Pensionär:
390 kr

Tidigare tillfällen

– Teatern OBS. Baren håller stängd pga ombyggnationer. Vi serverar kaffe och kaka i pausen som vanligt.

När jubilerande Weeping Willows ger sig ut på Sverigeturné blir det med extra allt. Sedan länge använder de gärna stråk och blås i sin musik. Nu tar de steget längre och spelar med en hel symfoniorkester. Det är musik som för tankarna till Hollywood, Frank Sinatra och gammal Broadwaymusikal. Musik som går rakt in i hjärtat.

Weeping Willows debuterade för 20 år sedan med skivan Broken Promise Land. Sedan dess har de bytt stil ett flertal gånger. Men trots utsvävningar med både syntar och distade gitarrer, känner man på något sätt alltid igen deras sound. Mycket tack vare frontmannen Magnus Carlssons sammetslena 50-talsdoftande röst. Deras känslosamma och tankfulla låtar handlar ofta om sviken kärlek och brustna illusioner och en av deras mest framgångsrika låtar är Touch Me som kom 2002. Men några av er kanske känner igen deras musik från ett helt annat sammanhang. Deras låt Blue and Alone var nämligen ledmotiv till den närmast kultförklarade tv-serien Pistvakt som sändes i slutet av 90-talet.

I mars förra året gav de ut skivan Tomorrow Became Today, som i DN beskrevs som ”en storstilad hemvändarskiva till debutens och de brutna löftenas land”. Tillsammans med Norrlandsoperans Symfoniorkester bjuder de på ett program där de blandar både gammalt och nytt från deras långa karriär.

Dela: