ADMINISTRATIV CHEF / VICE VD

VD ASSISTENT 

ORKESTERCHEF

SCENMÄSTARE

BELYSNINGSMÄSTARE

VIK 2:E KONSERTMÄSTARE

ALTERNERANDE STÄMLEDARE CELLO

HORN TUTTI MED PLIKT ATT SPELA 3:E HORN


NORRLANDSOPERAN SÖKER:
Administrativ chef / Vice VD

Då vår nuvarande administrativa chef/vice VD går i pension under hösten så söker vi nu dig som vill fortsätta driva detta arbete framåt. Du förväntas ta en aktiv roll i ledningsarbetet och bidra till helheten för NorrlandsOperan, där varje verksamhet ska verka var för sig och tillsammans. Du rapporterar till VD.
Dina arbetsuppgifter kommer bland annat att bestå av:

 • Ställföreträdare för VD i dennes frånvaro
 • Chef för den administrativa avdelningen och i detta förekommande uppgifter och ansvar. Personalansvar för ca 10 personer.
 • Övergripande ekonomiska frågor. Du leder och planerar det ekonomiska arbetet inom bolaget samt följer upp bolagets resultat.
 • Budgetarbete. Du föredrar ekonomiska ärenden och lägger fram budget till styrelse samt leder och planerar budgetprocessen inom bolaget.
 • Sekreterare i styrelsen för Norrlandsoperan.
 • Bereda de beslutsunderlag som styrelse och VD efterfrågar för verksamhetens utveckling samt inför styrelsesammanträden och årsstämma.
 • Ansvara för övergripande fastighetsfrågor.
 • Omvärldsbevakning i politiska och ekonomiska frågor som berör bolagets verksamhet och framtid.
 • Ansvarig för restaurangverksamhet.

Vem är du?
Flera års erfarenhet av ekonomichefs- och administrativ chefsroll. I grunden har du en för rollen adekvat akademisk utbildning samt erfarenhet från liknande arbetsuppgifter beskrivna ovan. Vi vill att du har god ekonomisk förståelse och erfarenhet av att arbeta med bland annat budgetarbete samt ekonomisk uppföljning.  Meriterande är om du har erfarenhet från offentlig eller politiskt styrd organisation, vi ser det även positivt om du har branschvana från Kulturell verksamhet. Vi vill att du har goda kunskaper i svenska och engelska både i tal och skrift. Har du juridiska kunskaper så ser vi det som meriterande.
Du är en entusiasmerande ledare med hög social kompetens som får dina medarbetare att prestera och må bra på jobbet. Som person är du strukturerad, affärsmässig och en van beslutsfattare. Vidare så är du strategisk och utvecklingsinriktad samt har god pedagogisk och kommunikativ förmåga. Ditt förhållningssätt är professionellt och du har förmågan att lyssna och känna in din omgivning. Du är en trygg, stabil person med självinsikt. Vi vill att du har ett stort eget driv samt trivs med att agera självständigt men att du samtidigt har en god samarbetsförmåga.

Kontakt
I denna rekrytering samarbetar NorrlandsOperan med Experis. Du söker tjänsten via www.experis.se
Har du frågor om tjänsten, processen eller din ansökan vänligen kontakta rekryteringskonsult Åsa Nordell på telefonnummer: 090702365 eller mail asa.nordell@se.experis.com

Sista ansökningsdag är 31 maj 2017. Välkommen med din ansökan.

Fackliga företrädare
Teaterförbundet: Anders Nyberg: 090-15 43 74, anders.nyberg@norrlandsoperan.se
Saco/DIK: Erik Palm: 090-15 43 39, erik.palm@norrlandsoperan.se


 

NORRLANDSOPERAN SÖKER:
VD assistent

Vår nuvarande VD-assistent går i pension under hösten och nu söker vi dig som vill ta vid och stödja VD och övriga staben i deras vardag. VD-assistenten har en mycket viktig roll i att stödja organisationen och verksamheten i det dagliga arbetet och kommer att arbeta främst med VD men också med administrativ chef samt personalchef.Du rapporterar till VD. Förekommande arbetsuppgifter:

 • Underlätta VD:s arbete genom att på ett professionellt och effektivt sätt bistå i det administrativa arbetet
 • Planera och ha översyn av VD:s kalender samt mail och telefonkorrespondens
 • Sekreterare i ledningsgruppen, kallelse, sammanställa dagordning/bilagor, ta fram underlag, skriva protokoll, boka lokal, ordna fika m.m.
 • Sekreterare i skyddskommitté och skyddsrond
 • Resebokare för VD, vissa gästbokningar avs. biljetter, hotell mm
 • Sekreterare i övriga företagsövergripande möten utifrån behov.
 • Administrera och koordinera möten för VD och vid behov för övriga ledningsgruppen
 • Koordinera företagsövergripande evenemang såsom konferenser, informationsmöten, övriga större möten och event
 • Registrator/ansvar för diarium och till detta förekommande arbetsuppgifter och ansvar
 • Framtagande av statistik och analys av resultat
 • Agera administrativt stöd gentemot stab
 • Hjälp vid ansökningar av externa medel
 • Ansvara för olika typer av projekt som VD initierat

Vem är du?
Som person brinner du för service och trivs i en roll där du får vara en del av NorrlandsOperans centrala nav. Du bör vara både flexibel och prestigelös då arbetsuppgifterna är varierande. Du har akademisk utbildning eller motsvarande i grunden och har erfarenhet från liknande arbetsuppgifter med gott resultat. Du är en kommunikativ person som har mycket god svenska och engelska i tal och skrift. Att du har goda kunskaper i office-paketet och erfarenhet från att jobba i olika administrativa system är viktigt för att klara av arbetsuppgifterna på ett effektivt sätt.

Viktiga personliga egenskaper för att lyckas i rollen är stabilitet, personlig mognad, förmåga att prioritera och arbeta strukturerat samt att du är en relationsbyggande person med hög integritet. Du är duktig på att se processer och strukturer, har ett eget driv, stor initiativförmåga och vana att driva dina egna processer. Du är trygg, nyfiken och utåtriktad med en vilja att lära och hjälpa. Erfarenhet från offentlig eller politiskt styrd verksamhet är meriterande.

Kontakt
I denna rekrytering samarbetar NorrlandsOperan med Experis. Du söker tjänsten via www.experis.se
Har du frågor om tjänsten, processen eller din ansökan vänligen kontakta rekryteringskonsult Åsa Nordell på telefonnummer: 090702365 eller mail asa.nordell@se.experis.com

Sista ansökningsdag är 12maj 2017. Välkommen med din ansökan.

Fackliga företrädare
Teaterförbundet: Tarja Ylinen: 090- 15 43 82, tarja.ylinen@norrlandsoperan.se
Saco/DIK: Jeanette Andersson: 090-15 43 38, jeanette.andersson@norrlandsoperan.se

 


NorrlandsOperan söker:
orkesterchef                      

NorrlandsOperans Symfoniorkester består av 47 heltidsanställda musiker som i första hand arbetar med opera- och orkesterproduktioner, men även med dans- och kammarmusikproduktioner. Vi söker en orkesterchef med huvudansvar för orkesterpersonalen. Som orkesterchef arbetar du i ett arbetslag bestående av musikchef, orkesterinspicient, orkesterproducent och notbibliotekarie. Organisatoriskt tillhör orkesterchefen (liksom orkestern) NorrlandsOperans Musikavdelning.

Till de dagliga arbetsuppgifterna hör alla former av personalfrågor som rör NorrlandsOperans Symfoniorkester; detta innebär bl a personalplanering, schemaläggning, rekrytering, kompetensutveckling, instrumentfrågor och investeringar, försäkringar m m. Som orkesterchef har du också ett delegerat arbetsmiljöansvar. Du leder personalmöten och har medarbetarsamtal med orkestermusikerna. Orkesterchefen representerar orkestern i en mängd sammanhang inom NorrlandsOperan, främst gentemot institutionens producenter.

NorrlandsOperan strävar aktivt efter en jämn könsfördelning, samt efter att berika våra personalgrupper med sökande som inte är etniskt svenska och som har andra erfarenheter och kunskaper än de som redan finns inom organisationen.

Vi söker dig:

 • med erfarenhet av personalledning med musikutbildning eller adekvata musikkunskaper
 • med god kännedom om arbetsrätt med förhandlingsvana
 • som är utåtriktad med känsla för att handha och leda stora personalgrupper
 • med goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift

Tillträde efter överenskommelse, tillsvidareanställning, omfattning 100 % med provanställning (6 mån). En del av arbetstiden är förlagd till kvällar och helger.

Ansökan med CV och referenser skall vara oss till handa senast den 21 maj 2017.
Ansökan skickas per mail till:  
per.edlund@norrlandsoperan.se
Eller per post till:

Per Edlund
NorrlandsOperan
Box 360
901 08 UMEÅ

Frågor om tjänsten besvaras av musikchef Elisabet Ljungar på tel 090-15 43 30, eller per mail elisabet.ljungar@norrlandsoperan.se.

Fackliga frågor besvaras av      
Pontus Björk (SYMF, pontus.bjork@norrlandsoperan.se)
Elin Liljebring (TF, elin.liljebring@norrlandsoperan.se)
Elin Hellrönn (DIK, elin.hellronn@norrlandsoperan.se)


NorrlandsOperans teknikavdelning sÖker:
ScenmÄstare

Som scenmästare ansvarar du för och företräder avdelningen i olika arbetslag som arbetar med våra egna produktioner inom samtliga verksamhetsgrenar samt tar emot gästspel från hela världen. Du är en ansvarstagande, öppen, prestigelös och stresstålig person som är intresserad av att jobba med produktion i olika konstformer. Arbetet innebär många sociala kontakter varför det är av stor vikt att du trivs i mötet med människor. NorrlandsOperan vill ta tillvara de kvaliteter som jämn könsfördelning samt etnisk- och kulturell mångfald kan tillföra verksamheten.

De huvudsakliga arbetsuppgifterna består av att iordningställa våra scener för repetition och föreställning enligt de överenskommelser i produktionsarbetet som görs via samråd med producent och dina medarbetare samt det konstnärliga laget. Som mästare är du en viktig person i produktionsprocessen där alla tekniska lösningar ska passera dig där du senare ansvarar för det praktiska genomförandet. Du planerar, leder och fördelar arbetet i de tilldelade produktionerna och gästspelen på avdelningen samt ansvarar för budget. Vi söker dig som har dokumenterad utbildning och/eller erfarenhet av scenteknik med arbetsledande uppgifter. Du har grundläggande datakunskaper och behärskar svenska och engelska i tal och skrift. Under scenteknik ligger även ljudteknik, därför ser vi gärna att du har erfarenhet från arbete med detta. B-körkort fordras.

Mer information om tjänsten lämnas av Stefan Sandgren, Scenmästare, 090-15 43 77 och Anders Nyberg, Scenmästare, 090-15 43 74

Arbetstid/Varaktighet Tillsvidare. Tillträde augusti 2017 eller enligt överenskommelse. Heltid på dag- , kvällstid och helger. Provanställning 6 månader tillämpas. Fast lön. Enligt överenskommelse.
Facklig företrädare: Stefan Sandgren, TF lokalavd, 090-15 43 00

Ansökan skickas senast den 28 maj till
ansokan@norrlandsoperan.se, märkt Scenmästare


NORRLANDSOPERANS TEKNIKAVDELNING SÖKER:
BelysningsmÄstare

Som belysningsmästare ansvarar du för och företräder avdelningen i olika arbetslag som arbetar med våra egna produktioner inom samtliga verksamhetsgrenar samt tar emot gästspel från hela världen. Du är en ansvarstagande, öppen, prestigelös och stresstålig person som är intresserad av att jobba med produktion i olika konstformer. Arbetet innebär många sociala kontakter varför det är av stor vikt att du trivs i mötet med människor. NorrlandsOperan vill ta tillvara de kvaliteter som jämn könsfördelning samt etnisk- och kulturell mångfald kan tillföra verksamheten.

De huvudsakliga arbetsuppgifterna består av att iordningställa våra scener för repetition och föreställning enligt de överenskommelser i produktionsarbetet som görs via samråd med producent och dina medarbetare samt det konstnärliga laget. Som mästare är du en viktig person i produktionsprocessen där alla tekniska lösningar ska passera dig där du senare ansvarar för det praktiska genomförandet. Du planerar, leder och fördelar arbetet i de tilldelade produktionerna och gästspelen på avdelningen samt ansvarar för budget. Vi söker dig som har dokumenterad utbildning och/eller erfarenhet av ljusteknik med arbetsledande uppgifter samt ljusbordsprogrammering och föreställningspassning. Du har grundläggande datakunskaper och behärskar svenska och engelska i tal och skrift. Meriterande är god kunskap i ETC Congo cobalt. Under belysningsavdelningen ligger även videoteknik, därför ser vi gärna att du har erfarenhet från arbete med detta. B-körkort fordras.

Mer information om tjänsten lämnas av Jonas Kristoffersson, föreståndare belysningsavdelningen, 090-15 43 20.

Arbetstid/Varaktighet Tillsvidare. Tillträde augusti 2017 eller enligt överenskommelse. Heltid på dag- , kvällstid och helger. Provanställning 6 månader tillämpas. Fast lön. Enligt överenskommelse.
Facklig företrädare: Stefan Sandgren, TF lokalavd, 090-15 43 00

Ansökan skickas senast den 28 maj till
ansokan@norrlandsoperan.se, märkt Belysningsmästare


NORRLANDSOPERANS SYMFONIORKESTER SÖKER:
VIK 2:E Konsertmästare

Vikariat spelsäsongen 2017-2018.

Ansökan: Skicka din ansökan innehållande CV (utbildning, meritförteckning) och kontaktinformation via email till tillförordnad orkesterchef Elin Hellrönn, elin.hellronn@norrlandsoperan.sesenast 2 maj 2017.

Provspelning: 19 maj 2017 på Norrlandsoperan, Umeå.

Repertoar: Mozart: Valfri Konsert 3 – 5, sats 1 med kadens. Orkesterutdrag (6st). Formell inbjudan med orkesterutdrag skickas efter ansökningstidens utgång.

För ytterligare upplysningar kontakta: Orkesteradministratör Stefan Thysk, stefan.thysk@norrlandsoperan.se.
Facklig representant (SYMF): Pepita del Rio, pepita.del.rio@norrlandsoperan.se

Som medlem i NorrlandsOperans Symfoniorkester arbetar du i en kreativ miljö där orkesterns cirka 50 musiker spelar en viktig roll i NorrlandsOperans och hela regionens konstnärliga verksamhet. Förutom att du medverkar vid ett 50-tal konserter och två operauppsättningar per år, får du också möjlighet att ingå i olika kammarmusikprojekt. Orkestern gör även Radio, TV, DVD och CD inspelningar.


 

NORRLANDSOPERANS SYMFONIORKESTER SÖKER:
Alternerande stämledare cello

Heltid tillsvidare med provår enligt överenskommelse.

Ansökan: Skicka din ansökan innehållande CV (utbildning, meritförteckning) och kontaktinformation via email till tillförordnad orkesterchef Elin Hellrönn, elin.hellronn@norrlandsoperan.sesenast 15 maj 2017.

Provspelning: 7 juni 2017 på Norrlandsoperan, Umeå.

Repertoar: Haydn: Konsert i D-dur sats 1 och 2, med kadens av Gendron i sats 1. Bach: Sarabande ur Svit nr 2 i d-moll. Valfritt: Dvorak eller Schumann Konsert sats 1.+ Orkesterutdrag. Formell inbjudan med orkesterutdrag skickas efter ansökningstidens utgång.

För ytterligare upplysningar kontakta: Orkesteradministratör Stefan Thysk, stefan.thysk@norrlandsoperan.se
Facklig representant (SYMF): Orvar Johansson, orvar.johansson@norrlandsoperan.se

Som medlem i NorrlandsOperans Symfoniorkester arbetar du i en kreativ miljö där orkesterns cirka 50 musiker spelar en viktig roll i NorrlandsOperans och hela regionens konstnärliga verksamhet. Förutom att du medverkar vid ett 50-tal konserter och två operauppsättningar per år, får du också möjlighet att ingå i olika kammarmusikprojekt. Orkestern gör även Radio, TV, DVD och CD inspelningar.


 

NorrlandsOperans Symfoniorkester söker:
Horn tutti med plikt att spela 3:e horn

Heltid tillsvidare med provår enligt överenskommelse.

Ansökan: Skicka din ansökan innehållande CV (utbildning, meritförteckning) och kontaktinformation via email till tillförordnad orkesterchef Elin Hellrönn, elin.hellronn@norrlandsoperan.sesenast 15 maj 2017.

Provspelning: 9 juni 2017 på Norrlandsoperan, Umeå.

Repertoar: W.A Mozart Hornkonsert nr 3 K. 447, sats 1 med kadens H. Neuling Bagatelle + Orkesterutdrag. Formell inbjudan med orkesterutdrag skickas efter ansökningstidens utgång.

För ytterligare upplysningar kontakta: Orkesteradministratör Stefan Thysk, stefan.thysk@norrlandsoperan.se
Facklig representant (SYMF): Johannes Ögren, johannes.ogren@norrlandsoperan.se

Som medlem i NorrlandsOperans Symfoniorkester arbetar du i en kreativ miljö där orkesterns cirka 50 musiker spelar en viktig roll i NorrlandsOperans och hela regionens konstnärliga verksamhet. Förutom att du medverkar vid ett 50-tal konserter och två operauppsättningar per år, får du också möjlighet att ingå i olika kammarmusikprojekt. Orkestern gör även Radio, TV, DVD och CD inspelningar.


JUST NU SÖKER NORRLANDSOPERAN:

ADMINISTRATIV CHEF / VICE VD

VD ASSISTENT 

ORKESTERCHEF

SCENMÄSTARE

BELYSNINGSMÄSTARE

VIK 2:E KONSERTMÄSTARE

ALTERNERANDE STÄMLEDARE CELLO

HORN TUTTI MED PLIKT ATT SPELA 3:E HORN

Dela: