Norrlandsoperan söker musikchef

Norrlandsoperan söker musikchef med tillträde 1 augusti 2018 eller efter överenskommelse. Tjänsten är ett förordnande med möjlighet till förlänging. Norrlandsoperan står inför en omorganisation där musikchefen kommer att ha en viktig roll och få stor möjlighet att påverka den nya organisationen och Norrlandsoperans framtid.

Som musikchef har du konstnärligt ansvar för musikavdelningens produktioner och ett övergripande personalansvar för musikavdelningen. Du har ansvar för budget och verksamhetsplanering, leder och sammankallar programråd samt ingår både i företagets lednings- och konstnärliga visionsgrupp samt konstnärliga arbetsutskott. Du ansvarar för omvärldsbevakning/-analys och utvecklingsarbete inom musiklivet i ett såväl lokalt, regionalt, nationellt som internationellt perspektiv. Norrlandsoperans regionala uppdrag omfattar två delar; dels ett regionalt musikuppdrag att stödja och utveckla hela regionens musikliv, dels ett uppdrag att utveckla, förnya och tillgängliggöra den professionella scenkonsten. Uppdraget är en central och prioriterad del av musikavdelningen, tidigare regionalt arbete är meriterande.

Vi söker dig:

  • med djupgående musikaliska kunskaper i synnerhet västerländsk konstmusik och opera
  • med erfarenhet av arbete i en ledande position
  • med relevant musikutbildning
  • som är utåtriktad och har mycket god kommunikativ förmåga
  • med goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.

Ansökan

Skicka din ansökan innehållande CV (utbildning, meritförteckning) och kontaktinformation via email till: carina.milton@norrlandsoperan.se senast 21 maj 2018

Frågor om tjänsten besvaras av

VD Kjell Englund kjell.englund@norrlandsoperan.se 090–15 43 00

Arbetstid/varaktighet Heltid med tidsbegränsat förordnande. Fast lön. Enligt överenskommelse

Fackliga företrädare

TF: Elin Liljebring, elin.liljebring@norrlandsoperan.se

DIK: Beatrice Hammar, beatrice.hammar@norrlandsoperan.se

SYMF: Pepita del Rio, pepita.del.rio@norrlandsoperan.se

 

Dela: