På den här sidan får du som är arrangör information om Norrlandsoperans utbud av musik- och dansföreställningar. Vi presenterar ett antal offentliga föreställningar för turné varje spelår varav några är särskilt riktade till barn & unga. Några är sk skolföreställningar och spelas för elever i olika åldrar under skoltid.

Klicka på länkarna nedan för att få mer information om varje föreställning samt tillgång till marknadsföringsmaterial. Observera att material läggs till allt eftersom vi har det tillgängligt. 

På turné våren 2018

10.2–16.2 Hosokawa, Sandström och Mozart
Norrlandsoperans Symfoniorkester med chefdirigent Elim Chan och solist Claire Huangci, piano.

V 7-8 Gräs
Familjeföreställningen Gräs är ett fantasifullt samarbete mellan Marionetteatern och Claire Parsons Co. Här möts dansare, dockspelare och en cirkusartist för allra första gången på en scen.

24.2–1.3 Spelkvinnor och munspelmän
En helkväll bestående av två av Skandinaviens mer intressanta folkmusikkonstellationer.

26.2-2.3 & 16.3-22.3 Munspelmännen Jouko och Filip
Två av Skandinaviens främsta munspelare, den ene svensk, den andre finsk bildar här en fascinerande powerduo med diverse munspel.

7.4–18.4 Orfeo & Euridice
Vårens opera Orfeo & Euridice är en magisk och passio­nerad operaföreställning för alla som nån gång älskat eller längtat efter att förstå kärleken. På turné i april 2018.

9.4–20.4 Quizturné med Avatarkvatetten
Avatarkvartetten från Norrlandsoperans Symfoniorkester har förberett ett musikprogram där besökaren blir delaktig och får möjlighet att testa sina kunskaper i ett musik-quiz.

10.4–19.4 Historien om en soldat
En poetisk saga om livet, lyckan och kärleken. Historien om en soldat är en mästerlig musikteater skriven av Igor Stravinskij, här med skåde­spelerskan Stina Ekblad i samtliga roller.

V 12-13 & V 15-16 Doris Drar
En musikteaterföreställning baserad på Pija Lindenbaums barnbok med samma namn. Här får den unga publiken följa musikerna och skådespelaren i en teatral musiksatt berättelse genom Doris värld, hennes livsfrågor och vägval.

V 15-16 Barnen mitt i musiken
Ett helt nytt koncept för att de yngsta barnen ska få uppleva klassisk musik! En lekfull konsert med Kristina Sturk och musiker ur Norrlandsoperans Symfoniorkester.

V 16-17 Monster
Det blir häxdans, sång, överdrivna gester och fika. Runt ett festbord mixas gräddoft med svettstänk, skratt med skämskudde och själv­hat med allsång. Här hyllas det mest pinsamma, sorgliga, arga, glada och kåta. Av och med ÖFA-Kollektivet.

25.5–1.6 Mahlers Femma
En storslagen konsert med Norrlandsoperans Symfoniorkester som för första gången någonsin spelar Mahlers femte symfoni. Orkestern slår sig samman med Nordiska Kammarorkestern under ledning av chefdirigent Elim Chan.

Dela: