Carmen Olsson dansar i 100 MIGRATORY

Dans 1.3–9.3

Carmen Olsson dansar i 100 MIGRATORY

Som en del av utställningen 100 MIGRATORY av Monica L Edmondson skapar dansaren Carmen Olsson en föreställning som uppförs under utställningsperioden i samarbete med Norrlandsoperan.

Med sitt nordiska och spanska arv har Carmen Olsson utvecklat en personlig stil av den japanska dansformen Buto – Mibudo. Den karaktäriseras av precision och stark närvaro i varje rörelse. Carmen är även utbildad landskapsarkitekt och har ett stort intresse för bildkonst och arkitektur, vilket har lett till flera intressanta samarbeten med konstnärer från andra discipliner.

Carmen Olsson har under mer än ett år arbetat fram denna föreställning. Första mötet med Monika skedde under en residens-/processperiod under 2012 på Ricklundgården i Saxnäs. Under en vecka arbetade de två konstnärerna med varandra. Under 2013 har Carmen och Monika fört samtal och träffats bland annat i Tärnaby och nu möts de två diciplinerna på Västerbottens museum.

Fri entré till föreställningarna. Biljett bokas genom Biljettcentrum mot en administrativ avgift. Eventuella kvarvarande platser erbjuds i entrén.

Lördagen 1.2 Premiär kl 15.00 på Västerbottens museum.

Del av projektet Rock art in Sápmi.

På bilden Carmen Olsson (foto: Mikael Rutberg)