Crescendo

Konsert 31.5

Musikfest för unga

Crescendo 2014 är en mäktig föreställning där jazz, folkmusik, dynamiska rytmer och klassiskt orkesterarrangemang byggs på svenska och norska traditioner. Lördagen den 31 maj uppträder över 450 musiker, körsångare och dansare på Nolia tillsammans med Jonas Knutsson Band.

Det som gör projektet unikt är att de som medverkar kommer från länets musikskolor samt kulturskolor i Helgeland i Norge.

Musiken har komponerats av dirigenten Arvid Martinsen i samarbete med Jonas Knutsson.

Crescendo är ett bra exempel på hur kreativa projekt kan skapa långvarigt samarbete mellan Norge och Sverige, förklarar Duncan Kemp som samordnare i projektet på KulturAkademin i Storuman.

– Den första konserten genomfördes för 10 år sedan och ledde till en stadig ström av gemensamma aktiviteter. Då involverades endast skolor från inlandet och södra Helgeland men nu medverkar även skolor i Skellefteå, Umeå och Mo i Rana och vi hoppas på fler liknande evenemang i framtiden, säger Duncan Kemp.

Kulturakademins webbsida kan du läsa mer och titta på bilder och videos från den förra konserten.

OBS! Konserten är på Nolia!

Crescendo arrangeras i samarbete med Kulturakademin i Storuman, River Stories/NorrlandsOperan och musikskolor i Västerbotten och Helgeland.


Bilden är från konserten som genomfördes 2004.