Fictional copies

Dans 28.3–29.3

Köp

Fictional copies - Björn Säfsten

Med rörelser, gester och blickar kopierar och härmar vi människor varandra. Vad ser vi i andra som vi plockar upp i oss själva och förändrar genom vårt eget tankesätt och rörelsemönster? Vad är äkta inom vår identitet?

I sitt senaste verk Fictional copies använder sig koreografen Björn Säfsten av rörelse, kameror, koreografi och poesi för att diskutera hur vi genom vårt dagliga användande och överexponerande av bilder, reducerar jaget. Han utforskar själva rörelsen som meningsbyggande kommunikation och vår relation till bilden av oss själva i verkligheten i kontrast till den vi ser av oss själva på foton, i sociala medier, på skärmar, i telefonen.

Genom större och mindre verk, både egeninitierade eller beställningar, skapar Björn Säfsten koreografisk konst i tätt samarbete med sina konstnärliga team. Hans senaste verk Display och Introduction samt beställningsverket...AND...för Skånes Dansteater, har hyllats av press och publik. Fictional copies är en utveckling och fortsättning på de teman som han arbetat med under senare år – denna gång i ett större format.

Ståplatser i Black Box

Passa också på att se dansfilmen Ume år i Teatern när du är här!

Missa inte!

EFTERSAMTAL med Björn Säfsten och dansarna i baren efter föreställningen 29/3!
Samarrangeras med NorrlandsOperans Vänner.

WORKSHOP med Björn Säfsten, 29 mars. För dansare mellan 16–25 år.
Läs mer här!

FÖRELÄSNING I samband med dansseminarium på universitetet föreläser Björn Säfsten också om Fictional Copies, under rubriken Utmana - om genus och normkritik. 27 mars i Ljusgården. Läs mer här.

Medverkande

Koncept Björn Säfsten och SUTODA
Koreopoesi Björn Säfsten tillsammans med dansarna
Dansare Allison Ahl, Anja Arnquist, Kenneth Bruun Carlsson, Oskar Landström, Sebastian Lingserius
Installation SUTODA
Foto Nicklas Dennermalm och Fictional copies
Produktion Säfsten Produktion och Nordberg Movement
Produktionledare Anne Koutonen/Nordberg Movement
Management Magnus Nordberg/Nordberg Movement

Samproduktion Säfsten Produktion, Centre Chorégraphique National de Caen/Basse-Normandie – Direction Héla Fattoumi/Eric Lamoureux within the framework of the “Accueil-Studio”, festival Les Boréales, Arkitektur– och designcentrum Stockholm och NorrlandsOperan

Med stöd av Kulturrådet, Stockholms Stad, Stockholms Läns Landsting och Vetenskapsrådet