Winhill/Losehill

Konsert 23.8

Boka Biljetter

Winhill/Losehill

EN UNIK SPELNING MED UMEÅBANDET WINHILL/LOSEHILL INLEDER SÄSONGEN! FINSTÄMT OM KÄRLEK OCH UPPBROTT. OM ATT FORTSÄTTA LEVA TROTS ATT ALLTING STANNAT UPP.

I en källare på Haga i Umeå lades de första grunderna till Winhill/Losehills hyllade debutalbum Swing of Sorrow. Musiken växte fram som en del av ett sorgearbete efter att sångaren och låtskri- varen Jonas Svennem förlorat sin mor i cancer.

Svennem började komponera som ett sätt att hantera förlusten, medan vännen och poeten Carl Åkerlund ombads skriva text till musiken. Efter fem års omsorgsfullt och hängivet arbete släpptes debuten i februari 2012 med 19 känslofulla låtar: Vissa med noggranna och själfulla orkesterarrangemang, andra som avskalade livetagningar. Den kritikerrosade skivan har mötts av en lika hängiven publik när bandet under året som gått turnerat runt om i Sverige.

Bandets tidlösa, unika sound och de finstämda låtarna kläs vid denna unika konsert i en ny och större dräkt tillsammans med hela NorrlandsOperans Symfoniorkester. Musiken från Swing of Sorrow har under våren arrangerats och bearbetats för detta tillfälle, men även helt nya låtar och kompositioner kommer att uruppföras i samband med konserten på NorrlandsOperan.

Kvällens dirigent, Hans Ek, är flitigt anlitad både nationellt och internationellt i gränsöverskridande orkestersammanhang och har även arrangerat delar av kvällens låtlista. Med sexmannabandet och orkestern i symbios på scen utlovas här något alldeles speciellt – för att inte säga storslaget.

Program
Winhill/Losehill
Sång och klaviatur: Jonas Svennem Lundberg
Gitarr: Daniel Nyström
Bas: Petrus Sjövik
Trummor: Henrik Nybom
Klaviatur: Kalle Lundin
Textförfattare: Carl Åkerlund

NorrlandsOperans Symfoniorkester
Dirigent: Hans Ek

Efter konserten blir det NO Club i Baren med DJ.