Fair Ground

Konsert 4.10–5.10

Boka Biljetter

Fair Ground

I ett unikt musikaliskt samarbete presenterar Kulturverket tillsammans med NorrlandsOperan ”Fair Ground” – en hiphopföreställning med symfoniorkester.

"Jag fick ett brev ifrån framtiden/det stod mitt namn skrivet/där på kuvert fast det var svårt att tyda handstilen/var tvungen att sätta mig ner i typ en halvtimme/kolla avsändaren på baksidan/men det fanns ingen/men det blev tydligt att det var ett barn/som hade skrivit till mig i hopp om att få nåt svar" (utdrag från konserten).

Barn och unga i årskurs 5, 8 och på gymnasiet i Umeå har skrivit raptexter och skapat beats bland annat kring temat ”framtiden”. Till sin hjälp har de haft Cleo, Mofeta och andra hiphopartister. Materialet som skapats av de unga har tolkats och förvaltats av Promoe (Mårten Edh) och EmBee (Magnus Bergkvist) som tillsammans med NorrlandsOperans symfoniorkester presenterar en nyskapande och annorlunda hiphopföreställning.

På scen ser vi, förutom Promoe, Embee och symfoniorkestern även Cleo, Ayla och Seinabo Sey.

Kulturverket, vars uppdrag är att ta vara på barns och ungas kreativitet, är en del av Umeå kommun. En av deras metoder kallar de ”barn säger åt proffsen”. Metoden innebär att de arbetar konstnärligt och skapande med barn och unga i Umeå skolor och att verksamma inom scenkonst och kultur förvaltar och utvecklar barnens idéer till professionell scenkonst.

Fair Ground är ett sådant projekt och i oktober njuter vi frukterna av arbetet på NorrlandsOperan!

Dirigent: Josef Rhedin
Arrangemang: Hans Hjortek
Regi: Arne Berggren
Text & musik: Mårten Edh, Magnus Bergkvist med inspiration och material från elever vid  Backenskolan, Grubbeskolan, Waldorfskolan, Östermalmsskolan, John Bauer-gymnasiet och Midgårdsskolan.

Medverkande: Promoe, EmBee, Cleo, Ayla, Seinabo Sey, NorrlandsOperans Symfoniorkester, Backenskolan samt BalettAkademin i Umeå.

Ett samarrangemang mellan Kulturverket och NorrlandsOperan