Ahlberg, Ek & Roswall

Konsert 22.9

Ahlberg, Ek & Roswall bjuder på ett svängigt samspel som bjuder in till både lyssning och dans. På repertoaren står skånska slängpolskor, triolpolskor från Medelpad och egna låtar.

Ahlberg, Ek & Roswall har spelat tillsammans några år och är nu aktuella med sin första skiva. Trion fick sin start när Emma Ahlberg gästade på några dansspelningar med gruppen Ranarim där Daniel Ek och Niklas Roswall var med. Resultatet blev så lyckat att de valde att bilda en egen grupp, och dansspelningar är fortfarande något som ligger dem varmt om hjärtat.


Förutom det spelar de förstås gärna konserter, både i Sverige och utomlands. Ahlberg, Ek & Roswall spelar traditionell folkmusik från sina hemtrakter i Skåne och Medelpad, men även en hel del egna låtar. De gamla låtarna utgör en fantastisk låtskatt som de gärna vill lyfta fram. Gruppen arrangerar musiken tillsammans och låter sig inspireras av både folkmusik och annan
musik de hört.

 

Direkt efter konserten fortsätter kvällen med traditionell dans i B-salen till musik av Ahlberg, Ek & Roswall samt spelmän ur Umeås folkmusikliv.

 

Medverkande

Emma Ahlberg fiol
Daniel Ek harpgitarr
Niklas Roswall moraharpa, nyckelharpa

 

I samarbete med Umeå Folkmusikförening och Bilda.