Jörgen Stenberg med band

Konsert 9.3

En helkväll på Norrlandsoperan!

Jörgen Stenberg från Malå är en av länets allra duktigaste jojkare och framträder här med sitt band för första gången i Umeå. Med sig på scenen har han riksspelmannen Daniel Wikslund på fiol, Mattias Svahn och Jonas Strandgård på gitarr och Nils-Gunnar Eriksson-Lind på bas. OBS. Ersätter Bárut & Inga Juuso

”Rytmiskt, magiskt och målande. Fredagskvällens konsert blev en riktig höjdare. Jörgen Stenberg tillsammans med musikerna Daniel Wikslund på fiol, Axel Andersson, gitarr, Mattias Svahn, gitarr och Nisse Lind på bas gav en storartad konsert i Forum på fredagskvällen.”

Norra Västerbotten 22/2 2013

Jörgen Stenberg som i söndags fick Umeå sameförenings hederspris för att bl a arbeta med att utveckla den rika jojktraditionen i Malåområdet och för att generöst dela med sig av sitt kulturarv. En mer värdig ersättare för Inga Juuso, som drabbats av sjukdom, är svår att finna!

Förband: Katarina Barruk med band
Katarina är en ung lovande artist som lever och andas musik, men hon brinner också för sitt modersmål, Umesamiskan. Katarina utnämndes till årets unga artist på den internationella urfolksfestivalen  Riddu riddu i Nordnorge  i somras. Med sig på scenen har hon Emmy Westling, Elias Häreskog och Mattias Nygren.

NO_CLUB
Efter konserten blir det skönt barhäng och läcker atmosfär  i baren. Vi bjuds på två nya akter under kvällens lopp; Lovisa Negga –  elektropopartist med sprillans ny singel i bagaget och Sameblod – som består av dj:arna Mikael Mattisson och Frederick Rundqvist.

Pris för konsert samt NO Club: 240 kr
Medlemmar i Såhkie (Umeå sameförening):180 kr
Enbart biljett till NO Sápmi Club: 80 kr  Säljes vid entrén