Den olydiga ballongen

Konsert 29.10

Boka Biljetter

Den olydiga ballongen

Ingår i Umeå Jazzfestival

 

Föreställningen Den olydiga ballongen är skriven av Gunnel Linde och Bo Sundblad och gjordes odödlig när Alice Babs och Bengt Hallberg på 1960-talet lade sin hand vid musiken och texterna.

När jazzsångerskan Lina Nyberg nu samlat sitt Barnshowband för att spela på jazzfestivalen återfinns några av landets mest lysande jazzmusiker. Tillsammans ger de föreställningen men här i Linas nya arrangemang som ger musiken ett direkt och spontant tilltal och tillsammans med musikerna i barnshowbandet skapas en intagande och svängig konsertupplevelse för en entusiastisk och ung publik.

Så här skrev Dagens Nyheter efter premiären:
"...lyckas helt klart etablera en dialog med den unga publiken. Hennes handlag är som ofta både elegant och lekfullt, och med stöd i det goda grundmaterialet öppnar hon i ett större perspektiv dörren mot hela den skatt som är svensk musik för barn från i synnerhet 60- och 70-talen".

Lina Nyberg tillhör Sveriges mest hyllade jazzvokalister, något som bl a gav henne Sveriges Radio P2:s Jazzkatten, en utmärkelse till årets jazzmusiker i Sverige 2010!

Sång och arrangemang: Lina Nyberg
Barnshowbandet: Lisa Ulén, piano, Emil Strandberg, trumpet, Nils Berg, flöjt och basklarinett, Josef Kallerdahl, bas, Peter Danemo, trummor