Klubbkonsert

Konsert 27.1

Boka Biljetter

Klubbkonsert

Lär känna en av musikhistoriens giganter under avslappnade former! NorrlandsOperans Symfoniorkester och maestro Rumon Gamba bjuder in alla nyfikna till en klubbkonsert med Benjamin Britten. Efteråt fortsätter kvällen med mingel i baren tillsammans med DJ-duon Kapellet!

En klubbkväll med symfoniorkestern går till så här: dirigenten berättar om ett verk, verket spelas i sin helhet och efteråt kan man stanna kvar och mingla med orkestern i baren. Perfekt för dig som föredrar lite kortare konserter, vill veta mer om klassisk musik och samtidigt få en rolig avslutning på veckan!

 

Den här gången står Benjamin Britten i fokus. Han levde mellan åren 1913 och 1976, och var förutom en hyllad kompositör också en känd pacifist. Han var bara 31 när han skrev sitt största operaverk Peter Grimes (som NorrlandsOperan gjorde en hyllad uppsättning av 2009). Operan utspelar sig i en liten vindpinad fiskarby, omgiven av ett stort och hotfullt hav. I den här konserten får vi höra fyra interludier, det vill säga mellanspel, ur operan. De skildrar i tur och ordning gryningen, en söndagsmorgon, månskenet och slutligen - en storm.

 

NYHET! Nu kan du lyssna in dig inför konserten. Klicka här för att komma till Spotify!

 

Dirigent: Rumon Gamba

NorrlandsOperans Symfoniorkester
DJ:s i baren: Kapellet

 

Program

Britten: Four Sea Interludes ur Peter Grimes