Made

Festival 9.5 – 12.5

Made

MADE 2012

 

Home is where...

 

MADE är festivalen som varje år blir hemvist för en spännande blandning av konstformer, upplevelser och erfarenheter. Festivalen lockar en nyfiken och åldersmässigt blandad publik som kommer för att se framstående artister från här, när och fjärran. I år med temat Home is where… och en ny konstnärlig ledare, David Moss, ursprungligen från New York City, numera bosatt i Berlin.

 

David Moss är sedan tidigare känd för många MADE-besökare eftersom han har upp­trätt på festivalen i en rad olika konstellationer. Första gången 2008, då som gästande vokalist tillsammans med NorrlandsOperans Symfonior­kester i en hyllad konsert.

 

- Jag minns att jag gick runt i operahuset helt förundrad över energin och stämningen, den nyfikna atmosfären och samtalen som pågick. För att inte tala om den intressanta mixen av besökare och det breda spektrumet av olika konstnärliga uttryck. Jag njöt av att se hur kul folk hade under de här fyra dagarna.

 

Umeå är tack vare MADE "ett hem för något värdefullt och unikt", säger han och därför känner han sig också väldigt hedrad över att få efterträda Tina Eriksson Fredriksson på den konstnärliga ledarposten.

 

Temat Home is where…, använder det konstnär­liga teamet som en slags trampolin i program­läggningen. En sak vill David särskilt poängtera - alla är välkomna till festivalen. Han passar också på att skicka en uppmaning till dig som läser denna text:

 

- Kom hit 9-12 maj. Det blir en fyra dagars fest fylld av evenemang, av lyssnande, görande, ätande och socialt umgänge. Gör dig hemma­stadd. Det här gemensamma hemmet har inga gränser, bara kreativa öppningar och rum för liv och lek.

 

Läs mer på www.madefestival.se