Schakt/Feeding Monsters

Dans 13.10

Boka Biljetter

Schakt/Feeding Monsters

Norrdans bjuder på en tvådelad afton med en modern klassiker av Per Jonsson, följt av Felix Landerers nyskapade verk Feeding Monsters.

Hösten 2011 presenterar Norrdans en modern klassiker i sin genre; Schakt av Per Jonsson som är en av de starkaste svenska koreografierna genom tiderna. Kvällens andra verk är ett samarbete mellan Norrdans och en av Europas hetaste koreografer, Felix Landerer. Nyskapade Feeding Monsters som har världspremiär 6 oktober med nykomponerad musik av Christof Littmann.

Schakt av Per Jonsson hade premiär på Cirkus i Stockholm 1983. Föreställningen med tre manliga dansare och Peter Bengtsons suggestiva musik hade en enorm genomslagskraft. Schakt kännetecknas av Per Jonssons intensitet och känsla och kräver därför starka fysiska dansare. Efter flera framgångsrika uppsättningar i Sverige är det Norrdans tur att ge liv åt detta underbara verk.

Feeding Monsters för åtta dansare är det första verket som Felix Landerer skapar för ett svenskt kompani. Hans koreografier kännetecknas av humoristiska inslag, vackra rörelseharmonier, uppfinningsrika kompositioner och estetik. I april 2010 vann Felix första priset i den internationella koreografitävlingen i Hannover samt produktionspriset från Scapino-Ballet och den konstnärliga ledaren Ed Wubbe i Rotterdam. Felix är verksam i Hannover, Tyskland, där han skapar flera koreografier årligen för teatern Commedia Futura.

Schakt
Koreografi: Per Jonsson
Musik: Peter Bengtson
Ljusdesign: Torkel Blomkvist

Feeding Monsters
Koreografi: Felix Landerer
Musik: Christof Littman
Kostymdesign: Bente Rolandsdotter
Ljusdesign/Scenografi: Fredrik Zetterberg

Medverkande: Dansare från Norrdans

Produktion: Norrdans, Scenkonstbolaget Dans

  • Innan föreställningen Introduktion i Baren kl 18:30
  • Bra att veta Det förekommer rök i föreställningen