Trigger point

Dans 11.11

Boka Biljetter

Trigger point

Bländande, skört och absorberande. I Trigger Point fortsätter Helena Franzén att skapa stor danskonst. Med sig har hon strålande dansare, kostymer av Fifth Avenue Shoe Repair och musik av Jukka Rintamäki.

Funderingar kring orsak och verkan är bärande i Trigger Point. Rörelser prövas och ges nya förutsättningar i förändrade omloppsbanor, omtolkningar, förskjutningar och upprepningar i tid och minne. Rubbade "trigger points" leder in på oförutsedda vägar: ta inte för givet att orsaken till smärta i en viss punkt står att finna i just denna punkt.

Dansarna Allison Ahl, Ina Sletsjøe och Moa Westerlund skapar tillsammans med koreografen Helena Franzén ett tätt och klingande samspel, där solostyckena står i fokus. Jukka Rintamäki, kompositör och rockmusiker, med ett flerårigt samarbete med Helena bakom sig, har skapat ett förföriskt och melankoliskt soundtrack till föreställningen. Astrid Olsson från designduon Fifth Avenue Shoe Repair står för kostymerna och med hjälp av en känslig och raffinerad ljussättning målar Markus Granqvist upp ett saltökenlandskap där dansarna befinner sig.

"En timmes ren, vacker dans, frisk och ljus som vårkvällen" skrev Expressen efter urpremiären på Moderna Dansteatern förra året. SvD utbrast: "vilken underbar present till dansen och dess publik!" Nu är det Umeås tur - ta för er!

Koreografi: Helena Franzén
Musik: Jukka Rintamäki
Ljus: Markus Granqvist
Kostym: Astrid Olsson, Fifth Avenue Shoe Repair
Medverkande: Allison Ahl, Helena Franzén, Ina Sletsjøe, Moa Westerlund

Produktion: Birgit Lindholm/Magma Dans.
Med stöd av: Kulturrådet och Konstnärsnämnden.

Presenteras genom Dansnät Sverige