Aktuella projekt 2014

Turnéstart för Marmelad!

Barnföreställningen Marmelad utforskar världen genom kropp, öga, känsla och smak.
En mumsig, mjuk och sensorisk föreställning kring att mötas, vändas och röras runt. Med dansaren Mira Björkman och cirkusartisten Viktor Gyllenberg.

Offentliga föreställningar
31.8 kl 13.00, Matfesten, Skellefteå, klockan 13.00 i stadsparken. Fri entré.
6.9 kl 11.00 & 13.00, NorrlandsOperan, Umeå. Läs mer och boka här.
7.9 kl 13.00, Q-ben, Storsjöhallen. Biljett köps innan på Holmsundsbiblioteket eller på dörren. För mer info ring: 090-16 35 86

Skolturné vecka 36-37 i Västerbotten


Hemvändarna

Västerbotten har en stark tradition inom dansen. Många fantastiska begåvningar har fostrats och utvecklats i västerbottnisk mylla. Nu ser vi fram emot att återfå näringen av dessa starka danskonstnärer som spritts sig runtom i hela världen. Ett antal koreografer/dansare med ett ursprung i Västerbotten återvänder under 2014.
Topbild_nyThe Game (bilden) har residensperiod i Ånäset/Robertsfors 31.8–30.9, de hemvändande koreograferna är: Catrin Jonasson, Hanna Maria Albertsson, Susanna Knutas och Elina Elestrand. Läs mer här.

Deras uppdrag är
•    Ta med sig en eller flera kollegor från ett annat land där de verkar eller har nätverk.
•    Skapa ett dansverk i en av Västerbottens städer/orter. Platsen kan vara inomhus eller utomhus beroende på omständigheterna.
•    Tematiken är fri att tolka som man vill.
•    Skapandet sker i residens på plats nära samhället.
•    Under residenset ska dansarna ge workshops för skola och eller allmänheten och visa repetitioner.
•    Under residenset upprättas en kontakt med skolan där utbyte sker.

Till föreställningarna och repetitionerna kan knytas föreläsningar, seminarium och workshops på samma tematik, gärna i samråd med föreningar och verksamhet på orten.

Mångfalden bland dansarna kommer att skapa ett kreativt klimat vilket i sig kommer att ge spinoff-effekter. Varje dansare drar till sig publik från olika håll i världen. Varje individ kommer att knyta nya kontakter under residenset samt få ett förhållande till orten/platsen i Västerbotten.

Här kan du läsa om de olika koreograferna inom projektet och deras arbete.