DIV prioriterar barn och unga

Inom Dans i Västerbotten har vi ett särskilt fokus på aktiviteter och insatser som når ut till eller engagerar barn och unga. Distribution och subvention av skolföreställningar är en del av det arbetet.

Dansföreställningar för barn och unga presenteras i NorrlandsOperans utbud för hela länet varje höst- och vårsäsong. Dansläger och workshops arrangeras i samarbete med studieförbund, fritidsgårdar och andra organisationer. Att samarbeta med andra aktörer är viktigt eftersom danskonsulentverksamheten syftar till att öka kunskaperna om dans regionalt.

Skapande skola

Med bidraget Skapande skola kan professionella kulturaktörer och kulturpedagoger tillsammans med lärare, ge elever möjlighet till personlig utveckling. Målet är att eleverna ska få tillgång till kulturens alla uttrycksformer och att deras möjligheter till eget skapande ökar.

Som lärare, skolchef, bibliotekarie eller tjänsteman kan du vända dig till danskonsulentverksamheten med dina frågor om allt från Skapande skola-ansökningar till hur man pratar om dans i kulturpolitiska sammanhang. Du kan även få hjälp att bolla idéer eller få kontakt med dansutövare.
Kulturrådets hemsida kan du läsa mer om Skapande skola.

 

Myllan workshops för dig som är 15–25 år

BalettWS--Toan


Myllan-workshops är ett exempel på aktiviteter med unga i fokus
Myllan är en serie koreografiska verkstäder för dansare 15-25 år som t ex går dansestetiskt program eller går/har avslutat en yrkesförberedande linje. Dansare som har lust till danskonst och vill utmana och vidareutveckla sig själva!

Myllan erbjuder både praktik ”på golvet” och teori i samtalsform. Innehållet i verkstaden utformas av den aktuella ledaren och varierar från gång till gång. Endast professionella koreografer och dansare anlitas som ledare. Gemensamma nämnare för alla Myllan-verkstäder är skapande, kreativitet och inspiration. Deltagandet är kostnadsfritt.

Myllan arrangeras i Västerbotten av NorrlandsOperan och danskonsulentverksamheten några gånger per termin.


Aktuella Myllan-workshops våren 2015:

Häng med på en eller flera workshops som tar avstamp i vårens dansföreställningar på NorrlandsOperan. Dessa workshops är till för dig som vill utmana dig själv i din dansträning och möta spännande dansare och koreografer.

UMEÅ
Repertoarklass med Arkeolog 8 från stycket Lucy.
TID 5.2 kl 18.00-19.30
PLATS Black Box, NorrlandsOperan, Umeå

Under denna workshop för du lära dej sekvenser ur föreställningen Lucy. Arkeolog8 är kända för sitt typiska uttryck: uppkäftig, urban dans med groove, skärpa och kraft.

Streetklass med moderna inslag, Anton Borgström
TID 20.2 kl. 16.00-18.00
PLATS Umeå Dansskola, Umeå

Dansaren och umeåsonen Anton Borgström är tillbaka i Umeå för att sprida sin fenumenala kunskap i streetdance.

Anmälan: clara.west@norrlandsoperan.se
Deltagandet är gratis men anmälan bindande.

 

SKELLEFTEÅ
Repertoarklass med Arkeolog 8 från stycket Lucy
TID 8.2 kl 11.00-12.30
PLATS Skellefteå dans- och balettförening, Mullberget.

Under denna workshop för du lära dej sekvenser ur föreställningen Lucy. Arkeolog8 är kända för sitt typiska uttryck: uppkäftig, urban dans med groove, skärpa och kraft.

Modern dans, Björn Säfsten
TID 13.2 kl 17.00-19.00
PLATS Skellefteå Dans och Balettförening, Mullberget

Koreografen Björn Säfsten bjuder in till en av sina alltid lika uppskattade workshops. Det blir en både praktisk och intellektuell workshop som kretsar kring improvisation utifrån Björns praktik.

Anmälan: olga.pettersson@skelleftea.se och info@dansochbalett.se
Deltagandet är gratis men anmälan bindande.