Koreografitävlingen Skapa Dans

Ta chansen att få uppträda i koreografitävlingen Skapa Dans!
Tävlingen är till för dig som älskar att uttrycka dig med dans och är mellan 15-21 år! Vi tar emot sökande från Norrbotten och Västerbotten. Alla danstilar är välkomna!

Dagen innan tävlingen är du/ni välkomna på koreografisk workshop där ni får träffa en hemlig gäst och mingla med de övriga deltagarna och praktikanterna från Kungliga Svenska balettskolans avgångsklasser samt se Dansfestens öppningsföreställning.

NÄR: söndag 7 september 2014
VAR: Christinasalen, Olof Palmes gata 2, Piteå
TID: kl. 14.00 - 16.00
ANMÄLNINGSAVGIFT: 150 kr per bidrag
HUR: Anmälningsblanketten skrivs ut, fylls i och skickas in med post.

Tänk på att, det är en koreografitävling där det koreografiska verket bedöms.

Juryn tittar på hur du har arbetat med musiken, hur du använder rummet och rörelserna etc. Utförandet är såklart viktigt men inte avgörande, tonvikten ligger alltså inte på din dansteknik. ALLA kan vara med oavsett dansbakgrund.

Skapa Dans - Tine porträtt Vinnaren av Skapa Dans 2013: Tine Åhlström Riklund från Umeå. Vem är vinnaren av tävlingen i år? Är det du?

Om regionfinalen SKAPA DANS 2014

Juryn består av personer med gedigen kunskap från dansvärlden. Alla deltagare får ett diplom. Vinnaren får en fri resa till Riksfinalen som i år är den 31/10-1/11 i Kiruna.

Dans i Nord bjuder alla deltagare på varsin fribiljett till lördagens öppningsföreställning kl. 18.00 och söndagens kvällsföreställning kl. 19.00.
 
Har du frågor? Kontakta någon av personerna nedan:

Lenitha Hedqvist, Länsdanskonsulent i Norrbotten, lenitha.hedqvist@nll.se, 072-2427 996
Clara West, Dans i Västerbotten, clara.west@norrlandsoperan.se, 070-3992455
Isabell Dahlin, Pedagogisk koordinator, Dans i Nord, isabell.dahlin@dansinord.se, 070-350 74 27

Tävlingen arrangeras varje år via SRD – Samarbetsrådet för Regional Dansutveckling.

Regionfinalen SKAPA DANS 2014 för ungdomar i Norrbotten och Västerbotten arrangeras via Dans i Västerbotten, NLL – Länsdanskonsulenten, Dans i Nord - Dansfesten, SRD –Samarbetsrådet för Regional Dansverksamhet