Carmen – en opera här och nu!

Glöm Sevilla och 1800-tal. När NorrlandsOperan sätterupp Carmen blir det en opera här och nu. Carmen själv borpå Ålidhem i Umeå. Med anledning av detta bjuder vi in pressen tillett frukostmöte på Ålidhem den 7 februari klockan 9.30. Vi uppmanarockså recensenter att anmäla sig förpressbiljetter!


- Oftast utmålas Carmen ensidigt som en vamp som bara finns tillför att behaga männen omkring henne. Det är hög tid att visa uppfler sidor av Carmen, säger regissören Helena Röhr som just nu ärmitt inne i det intensiva repetitionsarbetet påNorrlandsOperan.Historien om den hetlevrade och karismatiska huvudpersonen medmassiva kärleksproblem har berättats otaliga gånger på operahusvärlden över. I originalet är hon en romskcigarettfabriksarbeterska i 1820-talets Spanien. I denna versionbor Carmen i stället på Ålidhem i Umeå. Och bortsett från att honär Carmen, är hon lite som vem som helst - någon som vi,fortfarande här och nu, kan spegla oss i. För vem har inte drabbatsav olycklig kärlek och inre känsloorkaner? Och vem har inte någongång känt att livet inte blivit riktigt som man hade tänktsig?

Den musikaliska inramningen är precis som den ska vara i en pampigopera. Solisterna med Susanne Levonen och Miriam Treichl i spetsen,tillsammans med NorrlandsOperans Symfoniorkester, kör och barnkör(som premiärsjunger i Carmen) får taket att lyfta imars!

Välkommen till pressträff på Ålidhem!

Här berättar vi lite mer om arbetet och idéerna bakom våruppsättning. Följande personer från det konstnärliga teamet kommeratt finnas på plats:Kjell Englund, operachef 

Helena Röhr, regissör
Susanna Levonen, Carmen
Miriam Treichl, Carmen
Daniel Frank, Don José
Ulrik Qvale, Don José
Olle Persson, Escamillo

Upplägget är enkelt. Vi sitter och samtalar i storgrupp i ca 40minuter och därefter finns det tid för egna korta intervjuer med demedverkande. Vi bjuder på macka, kaffe och te. 

Anmäl er tillHanna Kangassalo senast på måndag 6 februari och meddela också omni vill ha separata intervjuer med någon eller några urteamet!

Läs mer om föreställningen här.