Dansbandstakter på NorrlandsOperan i nypremiär av Hellkvist Selléns publikfavorit

Pressmeddelande 29.10 2012

Solodansen till dansbandsmusiken i Rosa löften blev en publikfavorit under MADE-festivalen 2009. Den 2 november kommer en av Sveriges främsta koreografer Malin Hellkvist Sellén, tillbaka till sin tidigare hemstad Umeå, för nypremiären av taktfasta Rosa löften.

Fjunig mustasch å ena sidan och ögonskugga och läppstift å den andra. Den norska dansaren Marianne Kjaersunds gestalt är könsöverskridande och klädd i rosa när hen söker sig ut på dansgolvet i en pardans utan partner. Kjaersund ger sig hän i foxtrot och bugg i ett solo som innehåller både hjärta och smärta,passion och humor.

-Det handlar om dansbandsmusik och kroppspolitik, säger Malin Hellkvist Sellén själv om verket som hon skapat särskilt för Marianne Kjaersund.

Rosa löften har nypremiär i Umeå på fredag 2 november och fortsätter sedan sin turné runt om i Sverige med avslutning 16 november i Jönköping innan gästspel i Norge väntar.

Malin Hellkvist Sellén är ursprungligen från Umeå men numera verksam som koreograf i Stockholm och har skapat ett flertal verk däribland Dom ger tanken kropp, Kung Kristina, Bättre folk, En kristen kväll och Inom rimliga gränser. Sedan 2000 har Malin kontinuerligt skapat verk som starkt påverkat debatten kring de ämnen hon valt att behandla. Malin har ett tydligt queerfeministiskt förhållningssätt och enorm träffsäkerthet i sina verk där hon ständigt utmanar nya normer.

Läs mer på: www.malinhellkvistsellen.se