Hur funkar egentligen musiken?

Nu öppnar Eva Funck, känd från TVs barnprogram, och NorrlandsOperans Symfoniorkester dörren till den klassiska musiken för barn. På lördag den 5.9 får publiken veta hur musiken funkar.

Eva Funck har i olika barnprogram på TV förklarat hur en massa saker funkar. Men hur musiken funkar, det har hon aldrig tidigare berättat. Nu gör hon det tillsammans med NorrlandsOperans Symfoniorkester.

– Jag har tittat på hur musiken påverkar oss i olika situationer, på till exempel teater och i film, säger hon.

Musik kan visa om det ska vara läskigt, romantiskt eller om det ska bli ett äventyr. Olika musikinstrument har olika roller. Det här kommer Eva och Symfoniorkestern visa med ett specialskrivet stycke där olika känslor och sinnesstämningar blir tydliga. Orkestern spelar stycket två gånger, första gången uppdelat i bitar, så att de olika känslorna blir tydliga och sedan en till gång i sin helhet så att publiken verkligen kan njuta.

Eva Funck är född 1956 i Stockholm. Hon är, förutom barnprogramledare i TV, röstskådespelare och dockmakare; skapare av den roliga figuren Höna-Pöna. Eva är dessutom verksam i det egna bokförlaget Hönapöna AB som även är produktionsbolag för tv-program. Hon är känd från barnprogram som Björnes magasin, Evas pysselshow, Evas sommarplåster, Evas vinterplåster, Evas funkarprogram och Evas superkoll.

Förra året fick Eva Funck priset Kristallen 2008 - Det svenska tevepriset - för Årets barnprogram.

Pressbilder
Högupplösta bilder för nedladdning hittar du på vår hemsida, www.norrlandsoperan.se under Press.

Intervjuer
För intervju med Eva Funck kontakta Helene Säfström, marknadsavdelningen
090-15 43 05, 070-343 36 66, helene.safstrom@norrlandsoperan.se