Klubbkonsert, barhäng med Symfoniorkestern och DJ - intäkterna går till katastrofen i Haiti

29 februari är det dags igen. NorrlandsOperans Symfoniorkester och chefdirigenten Rumon Gamba bjuder in alla nyfikna på en kort men intensiv konsertupplevelse med efterföljande barhäng med DJ. NorrlandsOperan skänker biljettintäkterna för klubbkonserten till jordbävningsoffren i Haiti.

Konstmusik avnjuts bäst under avslappnade former. Med höstens lyckade premiär i färskt minne, stämmer NorrlandsOperans Symfoniorkester därför upp i ännu en klubbkonsert som med lättsam ton ger inblick i en av musikhistoriens största skatter.
Den här gången blir det naken hud, skälvande kroppar och glimmande rovdjurständer. Kvällens verk är nämligen Benjamin Brittens Les Illuminations (spelas även 28 januari) som baserar sig på de minst sagt vågade texterna av poeten Rimbaud. Solist är den skönsjungande tenoren Timothy Robinson från England.

– Våra konserter är alltid välbesökta, men vi tror att det finns många där ute som är lite sugna men inte riktigt kommer sig för att gå på våra ordinarie konserter. Genom att spela en kortare konsert med trevlig inramning hoppas vi kunna locka hit dem. Dessutom är det oerhört kul för oss att faktiskt kunna prata med vår publik efter konserten! Det säger chefdirigenten och konferencieren Rumon Gamba, som under den förra klubbkonserten charmade salongen med sin smittande entusiasm. Precis som den gången, kommer han först att berätta om verket och sedan låta det spelas i sin helhet.

Efter konserten blir det häng i baren tillsammans med musikerna, dirigenten och solisten. För underhållningen där står en av Umeås bästa lokala DJ:s, Kristofer Persson, som varvar mingelvänlig konstmusik med mer traditionella klubbhits.

Biljettintäkterna för klubbkonserten 29.1 går oavkortat till UNICEFs insamling till katastrofhjälp i Haiti.

Stråkar ur NorrlandsOperans Symfoniorkester / Dirigent Rumon Gamba, chefdirigent / Tenor Timothy Robinson /Program Britten Les Illuminations / DJ Kristofer Persson

Pressbiljetter och intervjuer
Vill du recensera konserten eller intervjua någon av de medverkande? Kontakta oss på marknadsavdelningen för hjälp.

Kontakt
Jennie Stensson, marknadsavdelningen
090-15 43 85, 070-619 69 89
info@norrlandsoperan.se
eller Helene Säfström 090-154305, 070-3433666

KLUBBKONSERT
TID FRE 29.1 KL 21.00
PLATS KONSERTSALEN
EFTERHÄNG MED DJ I BAREN