Malin Hellkvist Sellén utmanar danskonsten i pågående samtal

Malin Hellkvist Sellén och Minna Elif Wendin utmanar formerna för skapandet av koreografi och hur man presenterar dans. Deras tankeväckande verk pågående tar plats på scen den 15-16 februari på NorrlandsOperan.

Koreografen Malin Hellkvist Sellén och koreografiska konstnären Minna Elif Wendin kommer tillbaka till NorrlandsOperan med ett nytt verk där samtalet står i centrum: samtalet dem emellan, i största allmänhet och med vem som helst. Ett verk som är ständigt pågående och resultatet inte nödvändigtvis är det publiken får se på scenen.

För drygt ett år sedan skapade Malin Hellkvist Sellén en transparent box, ett flyttbart rum, för samtal mellan två personer. Sedan dess har Malin och Minna fört ett pågående samtal med varandra. Verket presenteras på NorrlandsOperan i två presentationer den 15 och 16 februari.

Malin Hellkvist Sellén och Minna Elif Wendin har samarbetat med ett flertal verk som har visats på NorrlandsOperan, bland annat Inom rimliga gränser, Bättre folk, En kristen kväll och senast Rosa löften. Under hösten 2012 arbetade Malin och Minna i residens på NorrlandsOperan där samtal i plexiglasboxen genomfördes på Umeå Stadsbibliotek.

Idé, koreografi Malin Hellkvist Sellén / Koreografisk konstnär Minna Elif Wendin / Text Helena Öström / Ljusdesign Chrisander Brun /Assistent Linda McAllister / Musik Enya / Miniatyrbox Thérèse Kristiansson

Samproduktion: Malin Hellkvist Sellén med NorrlandsOperan, Stora Teatern, MDT och Skeppsholmsstudion.

Med stöd av Kulturrådet och Stockholms Kulturförvaltning.