Otraditionell trall med Ulrika Gunnarsson Trio

Den som tror att en "trall" är något simpelt får nogtänka om efter att ha hört Ulrika Gunnarsson. Pålördag den 12 november kommer hon till Umeå medsin egen trio.


I Ulrika Gunnarssons musikaliska kappsäck finns lite av varje, mendet är den småländska folkmusiken som väger tyngst. Under lång tidhar hon specialiserat sig på trall, den vokala varianten avspelmans- musiken där man använder rösten som ett instrument.


"Ulrika Gunnarsson har ersatt fiolen med vokal trall och gör detså virtuost och fint så att själva Näcken trillar av stenen... Dethär är stort." skrev Ulf Johansson i Göteborgsposten efter släppetav plattan Trall för två år sedan.

 

Förutom som trallare är Ulrika även en välkänd radioröst i P2:sfolk- och världsmusikmagasin Folke.


I Ulrika Gunnarsson Trio medverkar välrenommeradefolk- musikanterna EsbjörnHazelius på cittern och fiol och AndersLöfberg på fiol, cello och kontrabas.


Direkt efter konserten fortsätter kvällen med traditionell danstill musik av musikanter ur Fårfiolerna, Umeå Spelmanslag ochFolksmedjan m fl.


I samarbete med Umeå Folkmusikförening och Bilda.

 

 

 

 

NorrlandsOperan grundades 1974 och var då en regionaloperaensemble. Idag är NorrlandsOperan ett scenkonsthusmed symfoniorkester, opera, dans, musik, konst samtverkstäder och ateljéer. I verksamheten ingår ocksåscenkonstfestivalen MADE och Umeå Jazzfestival. Vårtuppdrag är att producera, främja och utveckla konstnärligverksamhet. Läs mer på www.norrlandsoperan.se