Publiken bestämmer programmet i säsongens första konsert

Vad spelar NorrlandsOperans Symfoniorkester för musik ompubliken får bestämma? Det får vi veta under Önskekonserten den 27augusti. Under hela sommaren har orkestern samlat in önskemål frånallmänheten. Dirigent är David Björkman frånSkellefteå.

- Man kan kalla det en slags symfonikaraoke där publikenkollektivt får en chans att peka ut riktningen, sägerorkesterchefen Marco Feklistoff.

Röstningen har gått till så här: Via ett formulär på nätet, elleren pappersblankett i biljettkontoret, har man fått välja sinfavorit bland ett fyrtiotal mer eller mindre kända verk avklassiska kompositörer (hela listan finns på nästa sida). Men manhar också kunnat ge förslag på stycken som inte finns med pålistan.

- Vår förhoppning är att Önskekonserten blir ennjutbar och rolig start på säsongen, helt i publikens smak. Men ettsyfte med omröstningen är också att hämta inspiration och idéertill framtida programläggningar, säger Marco Feklistoff.

Omröstningen avslutades den 2 augusti, men för att göra det helalite mer spännande avslöjar vi inte det färdiga programmet förränunder själva konserten.

Orkestern leds av David Björkman, en ung och framgångsrik dirigentfrån Skellefteå, i höst även aktuell som coach i den nyanöjessatsningen Maestro i Sveriges Television (premiär22 augusti). Kvällens presentatör är Annelie Gardell, danschef påNorrlandsOperan med ett förflutet som skådespelare ochprogramledare.

NorrlandsOperans Symfoniorkester
Dirigent: David Björkman
Presentatör: Annelie Gardell

 

ÖNSKEKONSERT
Tid Lör 27.8
Plats Konsertsalen

 

Läs mer
Om David Björkman här:
davidbjorkman.se

Pressbilder

På David Björkman hittar du här.

Recensioner och intervjuer
Kontakta marknadsavdelningen om ni är intresserade avpressbiljetter eller behöver hjälp med intervjubokningar.

Kontakt
Marco Feklistoff, orkesterchef
090-15 43 29, 070-542 91 83
marco.feklistoff@norrlandsoperan.se

Hanna Kangassalo, marknadsavdelningen
090-15 43 85, 070-603 89 67
hanna.kangassalo@norrlandsoperan.se