Life av Cao Túc Toàn – ett dansverk som skapas i Hanoi och Umeå – urpremiär 29 mars!

- Dansen är mitt liv, säger koreografen Cao Dúc Toànfrån Hanoi. Just nu skapar han en föreställning med svenska ochvietnamesiska dansare på plats i Umeå. Life är ett beställningsverkför NorrlandsOperan som har urpremiär 29 mars. Men redan nu påfredag 16 mars är alla nyfikna välkomna till en öppenrepetition!

Cao Dúc Toàn har valt att gestalta livet som en kamp mellan olikadrivkrafter och perspektiv, såväl inre som yttre. Här blandas gottoch ont, kärlek och maktbegär.

Vi får följa mötet mellan några olika personligheter och alla defeltolkningar, men också den storartade generositet som kan uppståmellan människor. I slutändan handlar allt om att försöka hitta detsom är sant i djupet av våra hjärtan. Frågan är bara - kan vi levaså som vi vill? Är vår vilja tillräckligt stark, eller bara ett lövsom kastas runt av vinden?

Life skapas i Vietnam och Umeå under 2011 och 2012. Verket visaspå Norrlands-Operan 29 mars (urpremiär) och 30 mars. 31 mars spelasföreställningen i Skellefteå i samarbete med SkellefteåKultur.

Öppen repetition fre 16.3 kl 16.00 i BlackBox
Under en timme får alla nyfikna tillfälle att se hur dansarna ochkoreografen jobbar och höra dem berätta hur de tänker. Inträdet ärfritt och pressen är välkommen att delta. Anmäl dig via mejl tilljohan.hallqvist@norrlandsoperan.se senast 15mars (så att vi vet hur många som kommer).

Följ dansarna via Twitter!
Just nu twittrar dansarna Anna Ehnberg och Tove Skeidsvoll omarbetet med Life via NorrlandsOperans Twitter.

Fakta
Koreografi: Cao Dúc Toàn
Medverkande: Cao Dúc Toàn, Cao Chí Thành, Vu Van Nguyên,Anna Ehnberg, Tove Skeidsvoll
Ljusdesign: Erik Wiedersheim-Paul
I samproduktion med Nomo Daco

NorrlandsOperan är ett scenkonsthus i Umeå som rymmer egensymfoniorkester, opera, dans, musik och konst samt egna verkstäderoch ateljéer. I verksamheten ingår också festivalerna MADE och UmeåJazzfestival samt turnéer och samarbeten på olika håll i regionen,nationellt och internationellt.