Vår kvällsmeny

Menyn varieras utifrån säsongens råvaror. Vi har öppet torsdagar kl 17.00–20.00 & fredagar kl 16.00–20.00. I samband med föreställning – kontakta oss för mer information 090-12 28 91.

Det här är kvällsmenyn i januari: 

Förrätter

Pepparrot- och rödbetsgravad lax med skottsallad, krutoger på husets grova serveras med dillcrème
Getosttoast med pinjenötter och havtornshonung från Jämtland
Klassisk toast skagen med sikrom

Varmrätter

Kikärtsmedaljong med parmensanost och örter, ugnsrotstad paprika och lök, shiitake, rödlök samt rödvin- och tryffelsky
Halstrad torsk med riven pepparrot, skogschampinjon, shiitake, rödlök, edamamerbönor, brynt smör med curry samt forellrom
Grillad Ibericokarré med ugnsrostad paprika & lök, märgsky samt pommes frites med manchegoost & örter

Desserter

Creme brulée med smak av saffran
Chokladbrownie med valnötter samt vanilj- och vitchokladcrème

 

Nyheter!

Helkväll på operan med konsertsupé i januari
– 2 rätter 270 kr i samband med konsert.

Du får varmrätt – kött, fisk eller vegetariskt – av säsongens råvaror serverat innan konserten. Efterrätt med kaffe vid ditt bord i pausen. Menyn gäller 15.1–31.1 i samband med konsert. Pris: 270 kr, ord. pris: 298 kr. Dryck tillkommer.

Veg
Kikärtsmedaljong
med parmensanost och örter, ugnsrotstad paprika och lök, shitake, rödlök samt rödvin och tryffelsky
 
Fisk
Halstrad torsk
med riven pepparrot, skogschampinjon, shitake, rödlök, edamamerbönor, brynt smör med curry samt forellrom
 
Kött
Grillad Ibericokarré
med ugnsrostad paprika & lök, märgsky samt pommes frites med manchegost & örter
 
I pausen serveras:
Kaffe
Chokladbrownie
med valnötter samt vanilj och vitchokladcremé

 

Äntligen Fredag!

Varje fredag kan du välja någon av dessa rätter för 150 kr:

Hamburgare på 100% Black Angus, tomat, sallad, picklad rödlök, dressing, cheddarost.
Serveras med pommes frites och chilihollandaise.
Caesarsallad, tomat, rödlök, romansallad, krutonger.
Välj mellan varmrökt lax eller kyckling & bacon.
Grillad flankstek med pommes frites, tomatsallad och varmslagen Bearnaise.

Vegetariskt alternativ finns så klart.

 

Kommande kvällsmeny:

I februari och mars

Förrätter

Toast Pelle Jansson – bankad oxfilé, sikrom, rödlök och äggula
Laxcarpaccio med senap, örter och pepparrot
Svamptoast med kantarell, champinjon och Västerbottensost

Varmrätter

Oxfilé med krämig savoykål, rödvinssky och potatispuré med rostad vitlök
Halstrad Gös med vitvin– och dragonsås, rödlök och brytbönor samt stekt potatis med Västerbottensost
Rostade grönsaker med broccoli och portabella, serveras med getostcrème och rödvisnsky

Desserter

Chokladfondant med blandade bär och maräng
Cheesecake med hjortrongelé och smulor av Oreokex.