”Lita på Faust. Storslagen iscensättning av NorrlandsOperan ” – DN:s recensent

”… Och i själva verket är det ju också hon, franskans Marguerite, som har den verkliga huvudrollen här. Faust – vetenskapsmannen som sålt sin själ till djävulen för att få festa och ligga – är visserligen anledningen till hennes undergång. När hon som ogift kvinna blir gravid och sedan tar livet av sitt barn är det för att religionen, samhället och till och med hennes egen broder fördömer henne. Men något typiskt operaoffer är hon egentligen inte. Hon dör inte för att rädda en man, utan för att rädda sig själv.

Medan Faust för evigt är fördömd håller Marguerite fast vid sin tro och blir efter döden frälst. Klåfingriga och alltför tidlöshetsivrande regissörer göre sig alltså icke besvär…

Läs hela recensionen på dn.se
Recensent: Johanna Paulsson

Dela: