Underbart urstarkt utfört uruppförande

RECENSION: ”…en kväll som bjöd på glimrande, gnistrande spel rakt igenom. Elim Cham är en durkdriven dirigent som lyckas få symfoniorkesterns skickliga musiker att prestera på topp.

Norrlandsoperans egen huskompositör, vår egen Jan Sandström, har med sitt verk ”Solamente Tú – Bara Du” lyckats skapa en halv timmes riktigt intressant och relevant nutida konstmusik. Aldrig tråkigt. Som lyssnare sugs man in och får hela tiden något nytt att upptäcka i Sandströms expressiva komponerande. Den romantiska titeln avspeglas väl i hur det låter. Oerhört vackert utan att för den sakens skull bli smetigt. Jan Sandström har ännu en gång gjort det igen. Skivinspelning, tack, av detta underbart urstarkt utförda uruppförande.

Läs hela recensionen på nsd.se

 

Dela: