RECENSION: Doris drar

Folkbladet: I Norrlandsoperans uppsättning av Pija Lindenbaums kritikerrosade bok ”Doris drar”, heter han passande nog Egon och är son till mammas nya partner Janne. För Doris, lyhört spelad av duktiga Josephine Wistedt, är hans själva existens en nagel i ögat. Det räcker med att han finns till, för att hon ska bli förbannad och förorättad.

I Elisabeth Ljungars regi, till vardags musikchef på Norrlandsoperan men också en mycket duktig regissör, har Pija Lindenbaums bok, blivit en pigg och tonsäker teater där den nyskrivna musiken av Monica Dominique gör mycket för helhetsintrycket. Inte minst den lite udda sättningen med slagverk och tuba, funkar väldigt bra tillsammans med berättelsens starka och bestämda Doris.

Första offentliga föreställningen är på lördag, sen vankas turné och stopp i bland annat Nordmaling, Storuman och Dorotea – en fin möjlighet för länets viljestarka sexåringar att äntligen få lite vatten på kvarn.

Läs hela recensionen i Folkbladet PLUS

Dela: