RECENSION: Mahlers Femma

Folkbladet: ”Ett samarbete att bära med sig länge” Norrlandsoperans orkester räcker inte till så Nordiska Kammarorkestern från Sundsvall har inkorporerats. Ett hav av musiker på scenen, som när det behövs skapar en ljudvägg som känns rent fysiskt. …Dirigenten Elim Chans tolkning är remarkabel på många sätt. Hon lockar fram en kopparglänsande värme ur orkesterklangen och framhäver den dynamik och alla de nyanser som finns i stycket. … Ska någon av alla dessa duktiga musiker nämnas så är det trumpetaren Malin Silbo Ohlsson. Hennes solostämma är sublim; kristallklar, med en underton av vemod.

…Upplevelsen av en fullbesatt symfoniorkester i så laddade partier, ledd av en dirigent med fingertoppskänsla, är något att bära med sig länge.

Läs hela recensionen av Folkbladets Gunnar Wiklund, på folkbladet.nu (PLUS-material)

 

Dela: