Reportage Folkbladet: ”Medmänsklighet i fokus i ovanlig opera”

En påminnelse om att människor behöver människor. Det vill regissören att Norrlandsoperans vårföreställning “Vi – en okänd opera av Bach?” ska vara. Det är inte bara kombinationen av klassisk musik från 1700-talet och modern musik, som skiljer verket från mängden. Här finns varken bestämda karaktärer, eller en bestämd story. “Ich habe genug”. Jag har nog. Kvinnan står ensam framför den bländande vita bakgrunden. Hon bär en lång ljusrosa sidenskjorta, gula byxor, och har håret uppsatt i en lös tofs, när hon sjunger orden med kraftfullhet.

– Det handlar om att befinna sig i slutet av livet. Att känna dödslängtan, och samtidigt tacksamhet, berättar Jon R Skulberg, regissör. Snart träder dansarna in….

Läs hela förhandsreportaget av Vendela Wikström om Vi – en okänd opera av Bach? på folkbladet.nu (PLUS-artikel)

Dela: