Reportage VK: ”En opera som inte liknar andra”

Bach skrev aldrig någon opera, men nu ser Norrlandsoperan till att det blir av. Fast egentligen är det inte bara opera. Vad en opera är vet de flesta av oss, men vad är det som Norrlandsoperan sätter upp den här våren? Regissören Jon R Skulberg säger så här: – Det är inte en opera med en historia som går från A till Z. Han menar nog A till Ö. En annan ledtråd till att det här är något annorlunda är att Jon R Skulberg förutom regi och koreografi även ansvarar för ”koncept”. Det finns alltså frågor att reda ut när Norrlandsoperan bjuder på presskonferens inför Vi – en okänd opera av Bach? Frågetecknet i slutet är ett sätt att säga att Bach inte skrev någon okänd opera, han skrev faktiskt ingenting för sceniskt gestaltande.

Läs hela förhandsreportaget av Lars Böhlin om Vi – en okänd opera av Bach? på vk.se

Dela: