NYHET: Norrlandsoperans vd Anna Göransdotter Höög har avlidit efter en kort tids cancersjukdom.

Norrlandsoperans vd Anna Göransdotter Höög har avlidit efter en kort tids cancersjukdom. Anna lämnar ett stort tomrum efter sig på Norrlandsoperan och sörjs av medarbetare och vänner i och utanför organisationen.

Anna Göransdotter Höög tillträdde som vice vd för Norrlandsoperan 2017 och utsågs till vd 2018. Under sin tid på Norrlandsoperan inledde hon ett stort förändringsarbete som resulterade i en omorganisation. Innan Norrlandsoperan var hon vd för hotell- och restaurangkoncernen Blå huset och dessförinnan bland annat marknadsstrateg vid Umeå kommuns Näringslivsservice.

— Vi är djupt tagna av denna förlust och tänker på Annas familj i deras stora sorg, säger Gunilla Hägglund Sjöström som är tillförordnad vd för Norrlandsoperan.

För ytterligare information kontakta:

Petra Kangas, kommunikations- och försäljningschef Norrlandsoperan.

Dela: