Norrlandsoperans operachef och programchef för symfoniorkestern har avlidit

Malin Gjörup som arbetade som Norrlandsoperans operachef och programchef för symfoniorkestern har avlidit efter hastigt insjuknande. Malin Gjörup blev 56 år.

Som operachef hade Malin Gjörup konstnärligt ansvar för operaavdelningens produktioner och övergripande konstnärligt ansvar för symfoniorkesterns program, samt personalansvar för operaavdelningen. Tillsammans med danschefen och musikchefen utgjorde hon Norrlandsoperans konstnärliga ledning med uppdrag att söka och öppna nya konstnärliga vägar och nå nya publikgrupper. Malin Gjörup har tidigare arbetat som programchef vid Gävle Symfoniorkester, hon var i grunden operasångerska, och arbetade tidigare som artistagent och producent.

– Vi fick arbeta tillsammans med Malin i ungefär ett år och hon hann göra avtryck och en stor insats för Norrlandsoperan både konstnärligt och kollegialt. Hon var en otroligt begåvad, driven, intelligent, innerlig, varm person med närhet till sina känslor och med stora planer för den konstnärliga verksamheten. Malin var en kär medarbetare som lämnar ett stort tomrum efter sig, säger Norrlandsoperans tf vd Gunilla Hägglund Sjöström.

Britta Amft, tidigare administrativ chef för Norrlandsoperans operaavdelning samt operaproducent blir omedelbart tillförordnad operachef.

Dela: